Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ekologija, dizajn i elegancija nikad ne izlaze iz trenda

Deceuninck
16.12.2022.
u 08:00

Kada je riječ o prozorima, nema naznaka da će 2023. godina stati na kraj trendovima koji su duže vrijeme prisutni na tržištu. Deceuninck – svjetski lider u industriji iz Belgije – koji već godinama stvara dobro osmišljena rješenja za održivu gradnju, nastavlja voditi glavnu riječ među proizvođačima profila.

Vodeći proizvod poduzeća – sustav Elegant – ispunjava najviše zahtjeve u pogledu estetike, učinkovitosti i ekološke ravnoteže. Velike staklene površine koje omogućuju prodiranje prirodne svjetlosti, moderne boje u kombinaciji s minimalističkim dizajnom i visoka kvaliteta koja jamči sigurnost i energetsku učinkovitost – ovi trendovi neće nestati. No, najvažniji trend, a to je briga o okolišu, popraćen rastom ekološke svijesti proizvođača, investitora i korisnika, potiče proizvođače na potragu za sve boljim rješenjima. Deceuninck je u nagrađivanoj platformi Elegant kombinirao najbolja svojstva toplinske izolacije PVC prozora i vrata – zahvaljujući svojoj jedinstvenoj tehnologiji ThermoFibra – s uskim profilima za maksimalnu površinu ostakljenja. 

Moderne prirodne boje 

Ovaj sustav nudi dizajn bez ikakvih kompromisa u smislu funkcionalnosti. Minimalizam, ravne linije i elegancija pružaju domovima toliko željeni stilski i moderan izgled. Prošle je godine antracit boja prednjačila u bogatoj paleti od 50 boja i struktura, za kojom su slijedili profili s izgledom prirodnog drva Golden Oak i Walnut. Uzimajući u obzir prognoze stručnjaka za boje, koji predviđaju pomak prema mirnim i prirodnim pastelnim nijansama poput zelene, plave ili smeđe, vrlo je vjerojatno da će ove boje profila i ove godine ostati popularan odabir. 

Ekološki prihvatljivi PVC profili 

Elegantne i moderne nijanse sive i antracit boje prozorima pružaju izgled aluminija, međutim PVC predstavlja praktičniju i zeleniju alternativu ovom materijalu. Također, profili s bojom i strukturom drva izgledaju vrlo slično svojim prirodnim prototipovima, međutim ipak su nešto povoljniji, izdržljiviji te prije svega praktičniji za upotrebu. Što je najvažnije, PVC prozori su ekološki prihvatljiviji – PVC profili se u potpunosti mogu reciklirati, a Deceuninck je savršen primjer takve prakse. Proizvođač od 2012. godine ima pogon u Diksmuideu u Belgiji, gdje može preraditi čak 45 000 tona materijala godišnje. Važnu činjenicu u pogledu prerade PVC profila predstavlja podatak da se tijekom prerade troši 90 % manje energije u odnosu na upotrebu čiste tj. nove sirovine te da je količina stakleničkih plinova koja se ispušta u atmosferu i više od 15 puta manja! 

Rješenje za sve 

Deceuninck nudi pet različitih dizajna krila i tri dubine okvira sustava Elegant (76, 84 i 115 mm), što omogućuje mnoštvo kombinacija zahvaljujući platformi iCOR. Tanko krilo Infinity s okvirom i krilom u zamaknutim ravninama i iznimno uskim vanjskim rubom profila ili varijanta Abstract s okvirom i krilom u istoj ravnini i modernističkim, industrijskim izgledom može se upotrijebiti u modernim projektima. Pažljivo dizajnirani nagnuti oblik krila Origin s okvirom i krilom u djelomično istoj ravnini ostavlja retro dojam, što ga čini savršenim za obnovu postojećih objekata i gradnju novih objekata u klasičnom ili ruralnom stilu. Najnoviji model – krilo Grando s okvirom i krilom u djelomično istoj ravnini – odlikuje se tradicionalnim izgledom PVC prozora s izrazitim vanjskim rubom profila, što ga čini savršeno prikladnim za najčešće tipove zgrada sa standardnim prozorima. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije