Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPAZITE

Dermatologinja kaže da na jedan dio tijela zaboravljamo nanijeti kremu za sunčanje: 'Može biti opasno!'

Shutterstock
21.06.2022.
u 16:30

Stručnjaci kažu da je najvažniji aspekt svake kreme za sunčanje razina zaštitnog faktora, te se slažu da bismo ljeti trebali stavljati kreme s faktorom 30 i većim.

Kreme sa zaštitnim faktorom pomoći će spriječiti prerano starenje kože uzrokovano suncem i smanjiti rizik od raka kože, no važno ih je, kad smo na suncu, na lice i na tijelo nanositi redovito, barem svaka dva sata i nakon svakog kupanja. I premda se toga mnogi drže, kako piše The Sun, stručnjaci upozoravaju da jedno mjesto često zaboravljamo zaštititi, a to je - tjeme.

Vino za srce, a šampanjac za mozak? Doznajte zašto su dobra ova alkoholna pića

1/6

Mnogi se dermatolozi slažu da je i tjeme kao i ostatak tijela izloženo riziku od opeklina od sunca i raka kože, a jedno istraživanje je pokazalo da melanomi ponekad nastaju i na tjemenu; baš zato što je najmanje zaštićeno i što se teže otkriju promjene.

Iako nošenje šešira pruža određenu zaštitu, liječnici preporučuju da se krema za sunčanje stavlja i na tjeme, da zaštiti glavu od ultraljubičastih zraka koje ubrzavaju starenje i uzrokuju dugotrajna UV oštećenja. 

Oni zato podsjećaju da je najvažnija odlika kreme za sunčanje visina njenog zaštitnog faktora, a slažu se i da bismo barem na tjeme i na lice trebali nanositi zaštitni faktor 30 ili veći. 

Kremu za sunčanje je na tjeme najbolje nanijeti dok je kosa mokra jer će se tako bolje s njom stopiti, a kosa i krema će se osušiti istovremeno.

U Hrvatsku stiže prvi toplinski val: Meteorolozi izdali i novo upozorenje!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije