Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljeto u svim bojama

Znate li da je fotogeničnost samo mit? Otkrivamo kako zapravo uvijek možete biti 'lijepi'

Argentum
Foto: Canva
1/4
10.08.2022.
u 08:30

Ljeto je doba godine kada se na društvenim mrežama želimo pohvaliti svojim putovanjima, pa je dobro znati nekoliko trikova ispred fotoaparata

Možda da se slikam ispod ovog stabla? Iz ovog kuta? Da stanem ovako? – vjerojatno nije prvi put da čitate ovakvu situaciju, posebno ako želite dobro ispasti na fotkama za društvene mreže. Postoje  i oni koji tvrde nemoj me slikati, nisam fotogenična/an. Znate li da zapravo fotogeničnost ne predstavlja ništa drugo, nego samo mit. Ne postoji, kolokvijalno rečeno, ružna  ili lijepa osoba. Postoji samo kvalitetna i manje kvalitetna fotografija.

Svaka osoba ima određene crte lica  i svoje karakteristike. Dobar fotograf  i dobro istrenirano oko znat će kako da sve vaše poze, te druga obiježja  iskoristi i prikaže u najprikladnijem svjetlu.

Pripazite na boje

Ipak, postoji i faktor na koji vi možete utjecati – odjevne kombinacije. Razmislite koja boja s kojom ide i uparite ih skladno, pa će i fotografija  biti ljepša. Ako primjerice nosite svijetlu boju, pazite da vaše slike ne nastaju u nekim mračnim ambijentima. Dozvolite ljetnoj lepršavosti da dođe do izražaja, posebice zato što je ljeto u svim bojama.

Osim boja, dobro trebate pripaziti i na osvijetljenje prilikom rada s kamerom. Možete obući divnu ljetnu haljinu, ili odličnu mušku košulju, no ako osvjetljenje i fokus nisu namješteni, cijela priča  past će u drugi plan. Upravo tada dolazi do stereotipnih izjava  da osoba  nije fotogenična.

Ne morate biti stručna osoba, budući da svaki pametni telefon ima mogućnost postavki kamere. Budite sigurni da ste dobro postavili svoj fokus, da vam lice nije mutno i da ste odabrali pravi kadar za sliku. Tada imate predispozicije da svaka slika uspješno završi.

Foto: Canva

Crte lica su imperativ

Kako god da izgledate, svatko na svijetu ima  lijepe crte lica, odnosno dio lica koji treba više istaknuti u odnosu na drugi. Ne treba vam preveliko znanje oko toga, jer ćete biti u mogućnosti sami procijeniti što doista jest dobro, a što nije dobro – putem golog oka i vlastite intuicije. Ono što doista morate jest ne biti kritični pretjerano prema sebi. Postoje trenutci kada vam se sve čini lošim, no budete li pretjerano razmišljali o tome, izgubit ćete moć kritičkog razmišljanja  i sve će vam izgledati u potpunosti isto.

Ako do toga dođe, uvijek se možete osloniti na nekog drugog. Pitajte prijatelja, razgovarajte s ljudima. Objektivno oko najbolje će vam riješiti nedoumicu oko dobre ili loše fotografije. Na  kraju priče, cijela poanta jest ta da od toga ne radite pretjeranu filozofiju. Sjetite se da  je to samo slika  za društvene mreže. Pretjerani fokus na takve stvari nije zdrav, ni dobar za psihološku sliku. Nikada  u tom procesu nemojte izgubiti sebe, svoju spontanost i jednostavnost.

Foto: Canva

Također, pazite na emocije. Iako je osmijeh najlijepši filter bilo koje fotografije, ako se ne osjećate u tom trenutku tako, ne morate se smijati. Umjetan osmjeh je neprirodan i lako prepoznatljiv. Čovjek ima zbir emocija u sebi. Prikažite široku paletu svog stanja. Kada ste ozbiljni, budite takvi i na fotografijama. Ako ste tužni, zamišljeni, pokažite to. Pokažite na kraju dana da ste unatoč svim naporima i imperativima društvenih mreža – samo čovjek.

Nakit kao skriveni asistent

Sada kada u rukavu imate sve predispozicije za dobru fotografiju, možete se igrati dodacima. Ako želite dati dodatnu puninu fotografiji, ako želite skrenuti pažnju na detalje i dodati prirodni raskoš, pokažite nakit. Ne mora se uvijek raditi o raskošnom nakitu, kao što to često društvene mreže žele uvjetovati. Decentan, pristojan nakit može biti sasvim dovoljan. Zapamtite, nakit nije ono što vas čini lijepim. Nakit samo dodatno ističe vašu prirodnu ljepotu. Slobodno se igrajte s njim i kombinirajte prema vašem ukusu. Neka vas u tome vodi instinkt, jer sigurno nećete pogriješiti.

Nova, ljetna kolekcija Pop of Summer pomoći će vam da uvijek zablistate i dodatno začinite ljeto dobrom vibrom
Foto: Argentum

Govoreći o nakitu, uvijek morate imati na umu da nije svejedno što nosite. Ne odgovara svaka vrsta nakita  istoj fotografiji. Osim toga, važno je da ako nakit pokazujete – neka bude kvalitetan i tek tada će vam biti asistent u savršenoj fotografiji.

Primjer široke palete umjerenog nakita svih vrsta i za sve prigode ima  Argentum. Mnoštvo zadovoljnih korisnika dokazalo je da se radi o brendu koji doista proizvodi nakit za sve – od običnog dana, do svečanih prilika. Govoreći o vašim ljetnim fotografijama, Argentum će vam ove sezone biti pravi suigrač. Naime, dostupna je Pop of Summer kolekcija s ljetnim motivima. Tako će vas moći krasiti školjkice, morske zvijezde, sidra, te razni drugi ljetni motivi. Jer uz ljetne artikle ide i dobra vibra.

Koji god nakit da odaberete iz njihove ponude, važno je da ga nosite s osmjehom, jer kao što je i rečeno – vaša prirodnost i spontanost uvijek će pomoći da  zasjate onako kako želite. Plaćanje nakita u Argentumu moguće je i do 6 rata, a ako je vaša  kupovina veća od 300 kuna, dobit ćete potpuno besplatnu dostavu u roku od 14 dana. Široku ponudu možete istražiti na  njihovim stranicama. Svakako provjerite i galeriju dostupne kolekcije u nastavku.

Argentum
1/11

Ljeto je u svim bojama. Ljeto je onakvo kakvim ga vi doživljavate. Dozvolite sebi da ovog ljeta budete lepršavi, bez pretjeranog zamaranja normama. Jer upravo to je ono što je lijepo.  

Sadržaj nastao u suradnji s Argentumom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije