Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbor Travel Channela

Amerikanci uvrstili ninsku 'Kraljičinu plažu' na popis 10 najljepših na svijetu

Instagram/@photography_by_matija_miletic
05.07.2022.
u 15:30

Ninske pješčane plaže dugačke su čak 8 kilometara, a najdulja je i najpoznatija Kraljičina plaža. Saznajte zašto ju je američki Travel Channel uvrstio u popis najljepših plaža svijeta.

Uz ime Kraljičina plaža vezana je legenda: plaža je svojom ljepotom privukla suprugu prvog hrvatskog kralja Tomislava, lijepu Jelenu. Stoga, kad bi dolazili u Nin, obiteljske trenutke na plaži provodili su upravo ovdje, gdje je Jelena otkrila i blagodati ljekovitog blata.

Dugački plićak savršen je za obiteljske izlete s djecom i one koji žele tropski ugođaj. U blizini se nalaze i zabavni parkovi za djecu te restorani i kafići, pa ne morate daleko da biste uživali u kavi ili ručku s pogledom na ninsku lagunu i Velebit.

Konobari poručuju: Nemojte ovo raditi, od toga nam se diže kosa na glavi

1/8

Sam put do nje prolazi kroz dugačak plićak koji tek nagovještava ono što vas čeka. Prate ga pješačke drvene staze kroz bioraznoliko područje koje predstavlja prirodni botanički vrt.

Jedini problem s ovom plažom predstavljat će vam nedostatak hlada, ali onima koji žele iskoristiti ljetne dane i nadoknaditi vitamin D to neće pomutiti planove.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maritime (@maritime59)

Za sve ostale tu su suncobrani i ležaljke.

Za ljubitelje aktivnosti, ninski vjetar pogodan je za jedrenje na dasci, a možete unajmiti pedaline ili uživati u puštanju zmajeva.

U blizini plaže nalazi se najveći poznati lokalitet ljekovitog blata u Hrvatskoj.

Ljekovito blato isprobali su deseci tisuća posjetitelja u ljetnim jutarnjim satima, a koristilo se i u rimsko doba. Navodno ga je koristila i sama kraljica Jelena, a upisan je kao lječilišno mjesto na moru pod medicinskim nadzorom.

Terapija se sastoji od oblaganja blatom, sunčanja na plaži i potom ispiranja u toplom moru.

Čaše su vam 'zamagljene' od kamenca? Ovaj prirodni proizvod savršeno će ih očistiti

Komentara 1

LE
Leo
15:52 05.07.2022.

Lijepa je, ali sad da je baš među svjetskih top 10 plaža... ne znam...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije