Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
modni fokus

Cvijeće nas prati u hladniju sezonu: Pripremite svoj zimski vrt!

zimski vrt (1)
Foto: Arhiva VL
1/5
12.12.2012.
u 00:01

Cvjetni se uzorak preselio i u hladnije dane. Cvijeće je ovoga puta tamnije, moćnije – pravi zimski vrt. Prevladavaju ljubičasta i tamnozelena, a svim je dizajnerima, 
od D&G-a do H&M-a, zajedničko da su na crnoj podlozi

Sandale, gole noge i cvjetni uzorak vjerojatno su najpopularnija obilježja mode toplijih mjeseci – šarenilo koje na proljeće prekrije livade u kratkom se roku preslika na trendove u odijevanju. Vesele maksi haljine, hlače s printom orhideja, tratinčice na cipelama i maramama pravi su vjesnici proljeća od kojih se nevoljko rastajemo. No, iako je ljeto već daleko iza nas, pravila su prekršena – rascvjetani komadi i dalje vladaju garderobama "fashionistica" i čine najbolji protuotrov sivim jesenskim danima. Za razliku od veselih proljetnih printova, cvijeće je ove sezone tamnije, luksuznije i pomalo otkačeno, namijenjeno poslovnim ženama i curama sa stavom.

Raskošni zimski vrt jednako je bogat uzorcima i motivima suncokreta, tulipana, makova i ruža, no prigušenije nijanse i materijali poput baršuna i tvida čine ga prikladnim za hladnije doba godine. Boja senfa i pastelne nijanse idealne su za postizanje vintage dojma (a i sjajno se slažu s vječnom jesenskom smeđom), a uspijete li pronaći zlatom izvezeno cvijeće na sakou ili hlačama, budite sigurni kako će vam upravo taj komad biti okosnica većine outfita idućih mjeseci.

Talijanski duo Dolce&Gabbana i ove je godine među prvima nanjušio pretakanje cvjetnog uzorka u jesenske mjesece te su u svoju ženstvenu kolekciju, inspiriranu sicilijanskim barokom, pažljivo utkali floralne detalje ukrašene čipkom, dok je modna kuća Alexander McQueen u svojoj pristupačnijoj kolekciji McQ laticama ukrasila haljine od tila. Trendu su se brzo pridružili i Thakoon, Marc Jacobs (također u jeftinijoj kolekciji) te Jonathan Saunders. Poput svih upečatljivih printova, zimsko cvijeće ne voli konkurenciju pa predlažemo kombiniranje s jednobojnim i klasičnim komadima. A ako vam se krši još jedno pravilo, sjajan modni koktel začinite čizmama s otvorenim prstima!     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije