Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobro se zaliječite

Curi vam nos i bole vas sinusi? Evo zašto biste trebali odmah posjetiti liječnika

nos
Foto: Thinkstock
08.02.2018.
u 09:53

Ignoriranje akutnog sinusitisa može ga učiniti kroničnim

Nos koji curi u kombinaciji s boli ili osjećajem pritiska na lice može biti indikator sinusitisa, stanja koje karakteriziraju upaljeni ili otečeni sinusi, tvrde otorinolaringolozi.

Takva se bol većinom pojača kad se osoba nagne glavom prema dolje, a ako ona traje duže od tri dana ili se razvije vrućica, najbolje je otići liječniku, savjetuje Njemačka udruga otorinolaringologa.

Ako se ta akutna upala potpuno ne izliječi, postoji mogućnost da će se ponavljati, upozoravaju liječnici. Sinusitis je definiran kao kroničan ako se pojavi više od četiri puta godišnje ili traje dulje od tri mjeseca.

Prvi simptom toga stanja su sinusi i nosni kanali začepljeni  sluzi.  U takvom vlažnom i slabo prozračenom okruženju brzo se razvijaju uzročnici bolesti, što može dovesti do upale.

To stanje može biti uzrokovano infekcijom, ali i nosnim abnormalnostima poput izraslina ili nepravilne nosne pregrade.

Ključne riječi

Komentara 2

JE
jetix
10:37 08.02.2018.

čitajući novine zaključio sam da bolujem od najmanje 3 vrste karcinoma, imao sam 2 moždana, predinfarktno stanje, bolujem od multiple skleroze i ušao sam u menopauzu...

AW
Ann_Woody5472
13:07 08.02.2018.

Do sada sam napravio 30.000 Dollars, radim na mreži. Koristim priliku za online poslovanje. Moj lijjep prijatelj pokazao mi je i ja sam napravio puno prednosti ove stranice. To je stvarno user friendly i ja sam samo tako sretan da sam saznala o tome .. .. idite na ovu stranicu početnu karticu za više detalja ... Tako samo otvorite ovu web stranicu .... >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­w­w.T­r­g­o­v­i­n­a­9.​C­o­m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije