Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Voće i povrće

Cijena veća, ali se kupci stalno vraćaju zbog kvalitete

tržnica
Arhiva VL
27.02.2010.
u 08:03

Tržnice imaju veliku konkurenciju, gotovo nepobjedivu, u velikim trgovačkim lancima koji uzimaju ogormne količine robe te naravno zbog toga dogovore i niže cijene

Zašto kilogram jabuka idared na tržnici košta 3 kune, u trgovačkom lancu 4, a u voćarni 8 kuna? Kilogram krušaka na tržnici je 15 kuna (ima i onih po 18), u lancu 11 kuna, a u voćarnici 18 kuna? Tržnice imaju veliku konkurenciju, gotovo nepobjedivu, u velikim trgovačkim lancima koji uzimaju ogromne količine robe te naravno zbog toga dogovore i niže cijene. Još je gore malim voćarnama koje, da bi preživjele, moraju imati kvalitetnu ponudu i dobre cijene za kupce, ali opet i za sebe da bi bar nešto zaradili.

U voćarni čak 150 artikala

Među takvim voćarnama našla se i ona u zagrebačkom kvartu Srednjaci. Ponuda s preko 150 artikala ostavlja bez daha, cijene su veće nego na tržnici ili u trgovinama, ali bez obzira na to, kupci se stalno vraćaju.

– Kupcima je kvaliteta važnija od cijene. Imamo i domaće proizvode, poput limuna i zadarske mrkve, a i razlike u cijeni u odnosu na tržnicu nisu velike. Kilogram salate košta isto koliko i na tržnici, a imamo i ponudu poput batata, đumbira i komorača. Kupcima ponudimo i voće koje nije sezonsko poput jagoda i breskava – objašnjavaju u voćarni u Srednjacima te napominju da kvalitetnije voće i povrće je i skuplje.

Cijena im nije važna

Njihova formula za uspjeh je uvijek svježe voće i povrće, probrano i samo ono prve klase.

– Stalno kupujem ovdje i više mi se isplati nego da idem na tržnicu zbog dvije kune razlike. Ne osjećam veliku razliku u cijenama, a sve je jako ukusno i uvijek nešto dobijemo. Primjerice, čim banane malo požute, ne prodaju nam ih nego podijele – kaže Antonija, redoviti kupac u voćarni.

Komentara 7

MA
malicki
09:07 27.02.2010.

dakle stvarno. \"kilogram kruški\"?

Avatar Azriel
Azriel
09:36 27.02.2010.

wotan toliko si me nasmijao sa napredkom, da sam ti zabunom pritisnuo minus. No zaslužio si gomilu pluseva!

RI
Ringo
08:21 27.02.2010.

\"Kilogram kruški\", valjda kilogram krušaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije