Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Četiri neizostavna sastojka za lakšu zimu

Sezona gripe i prehlade
11. veljače 2019. u 11:18 109 prikaza
Supradyn® IMUNO
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/9

Sezona gripe i prehlade razdoblje je kada je naš imunitet izloženiji nego inače, a kako mnogi od nas nemaju vremena biti bolesni, po pitanju zdravlja smo oprezniji i, ako se već nismo razboljeli, zimi gledamo pružiti što bolju podršku svom imunitetu i ostati što otporniji.

Upravo zato, svi imamo neku svoju “kombinaciju” koju smatramo najdjelotvornijom za jačanje imuniteta. Donosimo vam četiri tradicionalna sastojka za lakšu zimu.

Ehinacea
Danas prepoznata po svojim svojstvima, ehinacea je zapravo endemska biljka koja prirodno raste samo u Sjevernoj Americi, a prvi su je aktivno koristili Indijanci i to u medicinske svrhe, što predstavlja začetke upotrebe ove biljke u narodnoj medicini. Popularnost u narodnoj medicini, kako na prostorima Sjedinjenih Američkih Država, tako i Europe, doživjela je 1800-ih, a aktivno se još uvijek koristi i danas.

Supradyn® IMUNO | Autor : Promo/Eva Virc Foto: Promo/Eva Virc

Propolis
Propolis je nerijetko sastavni dio naše kućne lijekarne, a zapravo se radi o prirodnom proizvodu kojeg pčele proizvode od različitih biljaka te ga koriste za gradnju i zaštitu košnice od bolesti. Iako je vjerojatno da velik broj sastojaka u propolisu ima sinergijski učinak, istraživanja su pokazala da flavonoidi, antioksidansi koji uklanjaju slobodne radikale, imaju posebno širok spektar biološkog djelovanja.

Cink
Iako je cink u našem tijelu prisutan u malim količinama, njegova važnost je izuzetno velika, kako općenito za organizam tako i za imunološki sustav. Cink ima ulogu u procesu dijeljenja stanica, doprinosi normalnom metabolizmu ugljikohidrata, normalnoj sintezi bjelančevina i DNK, plodnosti i reprodukciji, zaštiti stanica od oksidativnog stresa te normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Supradyn® IMUNO | Autor : Promo/Eva Virc Foto: Promo/Eva Virc

Vitamin C
Djelovanje vitamina C na imunitet danas je dokazano prepoznato; visoko je koncentriran u leukocitima i brzo se troši kada dođe do infekcije. Osim uloge u imunološkom sustavu, doprinosi i nizu drugih funkcija u našem organizmu, kao što je normalno stvaranje kolagena za normalnu funkciju desni, hrskavice, zubi, kostiju, krvnih žila i kože, pomaže u smanjenju umora i iscrpljenosti, povećava apsorpciju željeza te djeluje kao antioksidans.

Sve ove sastojke sadrži i dodatak prehrani za jačanje imuniteta Supradyn® IMUNO, koji je odnedavno dostupan i na hrvatskom tržištu, a proizvodi ga njemački Bayer.

Toni Kukoč
Legenda Bullsa
Proslavljeni Hrvat prodao kuću za skoro 6 milijuna kuna, pogledajte o kakvoj je ljepoti riječ
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti