Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS uz Večernji

Zamijenite stari glukometar novim i besplatno obavite mjerenje šećera

Magazin Dijabetes
Foto: VL
30.09.2017.
u 00:00

Donositeljima glukometara stare generacije Medilab daruje nove glukometre, ali požurite se jer količine su ograničene! Zamjenu obavite u bilo kojoj ljekarni u Hrvatskoj uz predočenje kupona iz Večernjeg lista i povijesti bolesti.

Šećerna bolest (diabetes mellitus) označava skupinu metaboličkih poremećaja čija je osnovna karakteristika hiperglikemija, odnosno povećana razina glukoze/šećera u krvi. Poremećen metabolizam glukoze nastaje zbog manjkavog djelovanja inzulina, a ono je posljedica poremećaja u izlučivanju inzulina, poremećaja njegova djelovanja ili kombinacije navedenog.

Oboljeli se, zbog prikrivenih simptoma, u većini slučajeva javljaju liječniku kada je već kasno. Bolest napreduje neprimjetno, a povišen šećer s vremenom nepovratno oštećuje živce i krvne žile te može dovesti do hipertenzije, infarkta srca, moždanog udara, sljepoće, gangrene noge, teškog oštećenja bubrega, zatim povećava sklonost infekcijama i smanjuje osjećaj boli. Kako je razina glukoze u krvi varijabilna, možemo reći da su i simptomi različiti. Najučestaliji su simptomi polidipsija (pojačana žeđ i unos tekućine), suhoća u ustima, poliurija (učestalo mokrenje), promjena tjelesne težine, malaksalost, umor, prolazno zamućenje vida, svrbež, usporeno zarastanje rana i gljivične infekcije.

U liječenju šećerne bolesti posebno mjesto zauzima edukacija, samopraćenje i samozbrinjavanje. Bolest se liječi pravilnom prehranom i tjelovježbom nakon čega nastupa liječenje antidijabeticima.

Večernji list odlučio je raditi na osvješćivanju i prevenciji ove bolesti modernog doba, stoga smo u subotu pripremili čak tri dara za sve čitatelje.

Dana 30. rujna ne propustite kupon za besplatno mjerenje šećera u krvi i savjetovanje s liječnikom. Mjerenje možete obaviti u čak četiri grada - Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku od 9 do 15 sati na adresama:

30. 9. 2017.

Ljekarne

Zagreb

Ljekarna Diabpharm

Dugi dol 4A

   

Split

Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije 

City centar Split

Vukovarska 207

   

Rijeka

Medicinska oprema Stari grad

Janeza Trdine 2

   

Osijek

Ljekarna Centar 

Trg Ante Starčevića 7

VAŽNO: donositeljima glukometara stare generacije Medilab daruje nove glukometre, ali požurite se jer količine su ograničene! Zamjenu obavite u bilo kojoj ljekarni u Hrvatskoj uz predočenje povijesti bolesti i kupona iz Večernjeg lista koji će biti objavljen u subotu 30. rujna.

Uz kupone za besplatno mjerenje šećera u krvi i savjetovanje svim čitateljima darujemo i magazin Dijabetes u kojem ćete moći pronaći sve o ovoj bolesti – kako se ponašati ako su nalazi pozitivni, kako koristiti današnju tehnologiju, mogu li se oboljeli baviti sportom i još jako puno toga...

Osim kupona i magazina svim čitateljima u subotu 30. rujna darujemo i napitak prilagođen dijabetičarima Gold Choxa, hrvatski proizvod, inovativnu kombinaciju kave i vruće čokolade sa stevijom i inulinom. U kombinaciji s kavom i kakaom, imamo rješenje za šalicu omiljenog užitka i ujedno umjeravamo na prirodan i zdrav način života!

Ne propustite Večernji list u subotu 30. 9. jer očekuju vas darovi i puno kvalitetnog sadržaja!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije