Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samo second hand

Bila je ovisna o šopingu, a onda je odlučila: 'Tri godine nisam kupila novi komad odjeće!'

Instagram/@isoneville
02.05.2022.
u 12:30

Zahvaljujući modnim buvljacima, ističe, uživa u prvoklasnim materijalima i krojevima renomiranih modnih kuća, što inače ne bi mogla u okviru budžeta koji ima.

Ljubiteljice mode jako dobro znaju kako brzo novi trendovi u modi zamjene one koji su još jučer bili aktualni, te da svaka sezone nosi svoje 'neizostavne', 'must have' komade; a osim što nije uvijek lako sve pratiti, biti modno u trendu zahtjeva i - mnogo novca.

 Tri stvari koje morate napraviti da vam make up potraje cijeli dan

1/8

To je jedan od razloga zašto je 24-godišnja Britanka Iso Neville još prije tri  godine odlučila da će svoje modne apetite zadovoljavati isključivo u trgovinama s rabljenom odjećom ili popularno zvanim second hand shopovima pa tjedno u potrazi za dobrim komadima po pravoj cijeni provede i 5, 6 sati; uglavnom na vintage modnim tržnicama i online buvljacima.

Na jednom je takvom, kaže Neville, nedavno kupila i jedan klasik, Burberry kaput koji je umjesto 15.000 kuna koliko bi na njega potrošila u trgovini kupila za - 800 kuna. 

Tako je kupujući samo rabljeno na klasičnim dizajnerskim komadima kakve je i inače kupovala do sada prema svojoj gruboj računici uštedjela nevjerojatnih 180.000 kuna (20.000 funti), a na rabljenu odjeću s dizajnerskim potpisom troši oko 1.350 kuna (150 funti) tjedno.

Iako se to nekima isto može činiti puno, ova kreatorica sadržaja ističe da bi prije na samo jedan odjevni predmet iz online modnih trgovina Boohoo i PrettyLittleThing potrošila desetke tisuća kuna.

- Dok sam studirala svaki tjedan sam kupovala s takvih stranica ali sam brzo shvatila da izgledam isto kao sve djevojke u mom društvu i da gubim svoj identitet - rekla je.

Tada je zaključila da se i za puno manje novca može dobro osjećati, samo ako se potrudi pronaći rabljene kvalitetne komade koje ne plati više nego što bi platila u Topshopu ili Zari...

Zahvaljujući modnim buvljacima, ističe, uživa u prvoklasnim materijalima i krojevima renomiranih modnih kuća, što inače ne bi mogla u okviru budžeta koji ima.

- Čak i kad je rabljeno, neću kupiti ništa što ću odjenuti samo jednom... - kaže ova ljubiteljica mode, a kad nešto više neće nositi opet to proda na internetu i tako doprinosi cirkularnoj ekonomiji.

- Ako si date truda i vremena, sigurno ćete naći super stvari! - zaključila je za The Sun.

Majka odlučila da joj je dosta slaganja dječje odjeće pa osmislila jednostavniji način

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije