Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brzo i jednostavno

Ako vam ručnici nakon pranja zaudaraju, postoji rješenje i za to: Potrebna su vam samo dva sastojka!

Shutterstock
29.01.2023.
u 07:00

Najvažnije je ručnike prati na visokim temperaturama kako bi se ubile sve bakterije, ali i kako ne bi imali neugodan miris

Ručnici nekada nakon pranja budu grubi, a nekada i ne mirišu. Ovo se događa zbog raznih pogrešaka do kojih dolazi kod pranja ili spremanja ručnika. Postoji nekoliko načina da se izbjegne ovaj problem. 

Ljudi nisu čitali upute, pa se odjeća uništila u pranju: Fotografije nasmijale internet!

1/15


Najvažnije je ručnike prati na visokim temperaturama kako bi se ubile sve bakterije, ali i kako ne bi imali neugodan miris. Preporučuje se prati ih na temperaturi od 60 stupnjeva, a ako i nakon toga ne mirišu, operite ih povremeno na 90 stupnjeva. Ako ova metoda ne pomaže, postoji trik koji uključuje dva dobro poznata sastojka. Alkoholni ocat i sodu bikarbonu. Soda će neutralizirati sve neugodne mirise, a ocat će otopiti svu prljavštinu i bakterije. Može se upotrijebiti svaki sastojak posebno ili ih kombinirati u pranju.


Dovoljno je pola šalice octa uliti izravno u bubanj perilice za rublje u ciklusu ispiranja. Ocat će omekšati tkaninu, ukloniti mrlje, bakterije i plijesan.  S druge strane, soda bikarbona dodaje se u istom omjeru i to u ciklusu pranja, a ona će uz neugodne mirise ukloniti i mrlje od hrane, ulja, uspostaviti dobar pH vode, ali i očistiti perilicu. 

Prestanite ih raditi: Greške zbog kojih čišćenje doma traje duže nego što bi trebalo!

 

Komentara 1

Avatar SileZla
SileZla
18:12 29.01.2023.

zaudaraju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije