Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umjesto blitve i krumpira

Za promjenu danas isprobajte ovaj prilog uz ribu iz pećnice, nas je oduševio!

Tatjana Miletić/MyTastyPot
27.01.2023.
u 07:23

I pored toga što je leća vrlo hranljiva namirnica, bogata vitaminima, željezom, proteinima i fosforom, nekako je neopravdano izgubila mjesto na našem jelovniku, a i kada je pripremamo obično je to u nekom jednostavnom varivu. Evo jednog zgodnog jela od leće koje može sjajno poslužiti kao dodatak ribi ili mesu.

Kad god poželimo pripremiti nešto drugačije, tu je MyTastyPot blogerice Tatjane Miletić na kojem svaki dan pronađemo barem jednu ideju za recept koja nas oduševi. 

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Leća s porilukom i suhim šljivama

Sastojci:

  • 100 g leće (crvene, organske)
  • 100 g poriluka
  • 4-5 suhih šljiva
  • maslinovo ulje
  • sol
  • šareni papar
  • peršin

Priprema:

Leću kuhajte 15-20 minuta u malo vode i na tihoj vatri. Dobro pazite da se ne prekuha. Poriluk dinstajte na maslinovu ulju, dodajte sjeckane šljive i dinstajte još nekoliko minuta. Zatim dodajte leću, prstohvat soli i izdašno popaprite. Pirjajte još 5 minuta. Prije posluživanja pospite sitno sjeckanim svježim peršinom. Ovako pripremljena leća odlična je kao prilog uz ribu ili meso.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije