Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mora samo usnuti

Ako dijete plače, roditelji bi se trebali oduprijeti

bebe
VL FOTO
05.01.2013.
u 08:00

Djetetu narušavate prirodan tijek spavanja ako se "trzate" na svaki njegov plač, smatraju stručnjaci

 

Stručnjaci savjetuju da roditelji ni bi trebali ustajati noću kako bi umirili bebu koja plače. Umjesto toga, trebalo bi pustiti djete da se samo umiri i nastavi spavati.

U istraživanju je sudjelovalo 1200 roditelja koji su otkrivali navike svojih beba od šest mjeseci tijekom spavanja. Dvije trećine je prespavala noć, jedna trećina se budila najmanje jedanput.

Većina koja su se budila bili su dječaci, zbog dojenja ili veće osjetljivosti majke. Bebe se inače bude svakih sat i pol do dva i ponovo nastave spavati, a kada ih majke pokušavaju uspavati, ometaju njihovo smirenje. To je kasnije ključno za redovan san.

Beba bi trebala ići spavati u isto vrijeme svake večeri te ostaviti da sama zaspe. Roditeljima se preporuča da kada beba sljedeći puta zaplače kod noćnog buđenja neka ju ostave da se samostalno smiri i nastavi spavati, piše Daily Mail

 

Ključne riječi

Komentara 4

TA
tania
10:30 05.01.2013.

da i tako poduprijeti osjećaj djeteta da je samo, nevoljeno i da su njegove potrebe nebitne. Osobno sam odgojila dvoje djece po sasvim suprotnoj metodi- attachment parentingu (po knjigama dr Searsa) koje zagovara da se odgovara na svaku djetetovu potrebu, da se spava blizu njega, da ga se podiže i tješi na plač i hrani kad je gladno. Danas imam dva sretna, stabilna i uspješna sina. Istina, takav način roditeljstva je mukotrpan, iscrpljujući ali rezultati vrijede.

HS
hsinisa
12:05 05.01.2013.

baš tako, a kada bi odgajali djecu po knjigama tzv "stručnjaka" imali bi hrpu debila kao ameri koji i produciraju takav način odgoja....

JP
jpetrovic
16:12 05.01.2013.

Totalna glupost. Da, dijete se smiri i samo zaspe nakon plakanja i plakanja i to je sad dobra metoda jer su ispitanici rekli da su im djeca na kraju zaspala sama? Po koju cijenu? Da dijete duboko u sebi izgubii povjerenje u roditelja i prestane očekivati da će doći i pružiti mu utjehu kad mu je potrebna? Ne, hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije