Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

50 žena sasvim iskreno o analnom i oralnom seksu

Dok je oralni seks apsolutni hit među ženama, na analni seks ne pomišlja baš svaka žena
01. svibnja 2017. u 08:32 4 komentara 114763 prikaza
Seks
Foto: Thinkstock

O analnom seksu ne govori se puno, a razlog je vjerojatno u tome što ga većina žena jednostavno ne voli. Bar tako pokazuju rezultati našeg malog istraživanja koje smo proveli na 50 spolno aktivnih žena iz Hrvatske. Za razliku od analnog, za oralnim seksom većina Hrvatica je jednostavno luda. Vole ga primati, ali i davati te je kod velikog broja parova neizostavan dio predigre. 

No, s analnim seksom drugačija je situacija. Od 50 ispitanih žena njih 30, odnosno 60 posto ga ne voli, a većina ga zbog odbojnosti nije niti probala. 

seks, orgazam Garantiran uspjeh Ovo su tri poze u kojima će svaka žena doživjeti orgazam

"Ne, hvala. Ne vidim kako to može nekoga uzbuđivati", "Nikad ga na nisam probala jer imam osjećaj da boli. Malo mi je gadno.", "Nisam probala i ne namjeravam. Nehigijenski." samo su neki od odgovora koje su nam dale žene koje ne vole i ne prakticiraju analni seks. 

No, postoje one kojima se on uistinu sviđa. Naime, 17 žena, odnosno 34 posto izjasnilo se kako voli i prakticira analni seks. Taj postotak čini se i velikim kad uzmemo u obzir koliko je analni seks zapravo tabu tema kod nas. 

– U idealnim uvjetima može biti jako ugodno iskustvo – rekla nam je jedna žena dok je druga podijelila svoje iskustvo: 

– Bio mi je tabu tema. Prvi put sam probala s mužem, skroz opuštena i zapravo je ugodno, ali samo kad je žena za to spremna. 

– Može biti super ako ga žele obje strane i ako znaju kako – dodala je treća. 

seks pročitajte znakove Ovo su znakovi da žena želi seks. Prepoznajte ih!

Šest posto žena izjasnilo se kako nemaju nikakvo posebno mišljenje o toj vrsti seksa jer ga "nisu prakticirale pa ni ne mogu suditi o njemu". 

S druge strane, oralni seks je apsolutni hit među ženama. Čak 80 posto pripadnica ljepšeg spola ga voli, dok se njih 20 posto izjasnilo kako tu vrstu seksa ne prakticiraju te ih uopće ne privlači. 

"Volim ga izluditi, ali ne prakticiramo prečesto", "Da, nema ništa protiv, dok je bez prisile i onaj koji obavlja radnju vodi tempo ", "Prakticiram redovito i važan je dio predigre" neki su od pozitivnih odgovora na oralni seks dok jedna ispitanica ističe: 

– Volim ga kao predigru, ali ne kao kampiranje da predugo traje jer ona postaje dosadno.

seks e, da... Sve više parova ne može odoljeti ovakvom seksu. Doznajte o čemu je riječ...
Maja, Ana Maria, Andrijana, Josipa, Petra, Ema, Nikolina i Tihana: Itekako možemo biti korisne hrvatskom zdravstvenim sustavu u pandemiji COVID-19! Ako je staž obavezan, zašto ga ne omoguće, a ako je to nemoguće, neka ga ukinu
PRIPRAVNICI U NEIZVJESNOSTI
Zovete umirovljenike, a mi čekamo na posao i po nekoliko godina?!
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život
 • portugisac:

  tih 50 žena će odlučiti u ime onih 3 - 4 milijarde normalnih žena. Koja vam je sada fora širiti tu izopaćevinu sa muških parova na mješovite.

 • Avatar Cinco
  Cinco:

  Bolesno je koje su teme iz dana u dan na našim portalima. Nevjerojatno.

 • Avatar Ironman0105
  Ironman0105:

  1945. godine 100 posto zena voljelo je Tita...Danas u Sj. Koreji 100% voli Kima...To su rezultati anketa, doduse jednako istiniti kao i ovi vasi...