Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Galerija URLICH

Željko Senečić izložio vedute Zagreba koje će baciti u Savu

izložba slika Željka Senečića
tomislav miletić/PIXSELL
04.03.2010.
u 09:59

Bolje da ih bacim u Savu, nego da umru u mom ateljeu, rekao je Željko Senečić pripremajući izložbu "Mili moji". I zaista, slike će 19. ožujka on sam s Mosta slobode baciti u Savu.

Katedrala, Mimara, Branimirac... snažni potezi kista i žarki crveni tonovi. Takve je prizore Zagreba Željko Senečić ukrasio porukama koje, kao na starim razglednicama, Antiša piše kući svojima. Priča završava porukom kako je Antiša naučio voljeti Zagreb. Ljubav prema gradu, ali i slikarstvu u Senečića je neupitna. Zbog nje će njegova najnovija djela sabrana u izložbi "Mili moji", otvorenoj u srijedu navečer u iličkoj Galeriji URLICH, 19. ožujka, na prigodnom performansu završiti u Savi. Sam će ih s Mosta slobode baciti u Savu, jer kaže da je i smrt slika bolja nego da čame u mraku njegova ateljea.

- Svaka je izložba kao brak. Sada se veselimo na svadbi - rekao je na otvorenju, a na kraju ćemo se tužno rastati. I svoje ću prizore Zagreba sam baciti u Savu. Neka zaplove prema Balkanu, rekao je Senečić (na slici s Teom Bilić, direktoricom LIKUM-a) na svečanom otvorenju izložbe.

Treba se, ipak, nadati da će barem neki "Antiša" biti spašen, jer izložba je prodajna.

Komentara 1

NE
NenadK
19:14 05.03.2010.

Veličanstveno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije