Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba

Wim Wenders otkriva tajne umjetničkog fotografiranja

Wim Wenders
29.04.2011.
u 17:17

– Stojite li negdje i stalno vam zvoni telefon, onda postajete najobičniji turist, a to je najveća prijetnja dobrom fotografu.

– Tajna je dobre fotografije u tome da putujete sami i da nemate uza sebe mobilni telefon – kaže njemački redatelj Wim Wenders koji je izložio svoj fotografije gradova i usamljenih mjesta u Londonu.

– Stojite li negdje i stalno vam zvoni telefon ili imate razne planove, onda postajete najobičniji turist, a to je najveća prijetnja dobrom fotografu.

Wendersova sklonost fotografiranju i lutanjima vidljiva je još iz njegovih ranih filmova. Npr. glavni junak “Alice u gradovima” neprestano snima svojim polaroidom, a i njegov najpopularniji film “Pariz, Teksas” govori o stalnom kretanju.

Njegove izložene fotografije prikazuju čudesna i tiha mjesta diljem zemaljske kugle, uključujući ulice u Montani, odbačeni kotač na polju u Armeniji, praznu tvornicu  podmornica na neotkrivenoj lokaciji, otvoreno kino u Siciliji i druge.

– Puno putujem i volim ići na mjesta na kojima nikada nisam bio, a posebno se volim izgubiti u njima – kaže Wenders. – Imam sposobnost komunicirati s mjestima koje mi pričaju svoje priče, a ja slušam i kroz detalje osjećam povijest koja postaje dio mene.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije