Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U2 održao nenajavljeni koncert na krovu BBC-a (video)

28.02.2009.
u 11:31

Rock grupa U2 odsvirala je nenajavljen koncert kojem su mogli prisustvovati samo sretnici. Koncert je održan na vrhu zgrade u kojoj je smješten BBC, a U2-ovce je slušalo oko 5.000 ljudi dok su predstavljali svoj 12. studijski album "No Line On The Horizon".


Get on Your Boots

Irski je bend trebao biti specijalni gost u emisiji BBC-jevog Radia 1, a glasine o mogućem koncertu pojavile su se ranije na internetskim forumima. Na BBC-jevom krovu U2 je izveo dvije nove i dvije stare pjesme - Get On Your Boots, Magnificent, Vertigo i Beautiful Day.

Dvadesetminutni koncert prenosio je i BBC-jev Radio 2 u emisiji DJa Chrisa Evansa.


Magnificent

Publika je bila više nego oduševljena iznenadnim koncertom. Neki su se okupili zbog nagađanja koja su pročitali, a ostali su izašli iz svih pubova, kafića i trgovina da bi vidjeli i uživo čuli U2. Promet je za to vrijeme morao biti preusmjeren jer su ulice bile krcate.

Svi članovi benda, inače, bili su "zabundani" jer je bilo iznimno hladno, osim The Edgea, koji je imao prsluk bez rukava i šešir.

Na sličan način koncert su održali i Beatlesi 1969. na krovu izdavačke kuće Apple:


Get Back

Ranije su u emisiji U2-ovci otkrili da se spremaju na turneju ove godine, te da se nadaju da će ulaznice biti nešto jeftinije kako bi obožavatelji pogođeni recesijom ipak mogli vidjeti svoj omiljeni bend.
- Imat ćemo i skuplje karte, jer i bogati imaju osjećaje, - dodao je Bono.

Za ljeto je pak Bono najavio "nešto vrlo posebno", ali nije otkrio o čemu se radi. Dodao je da pokušavaju na potpuno novi način organizirati koncerte na otvorenom koji će ipak biti vrlo intimni.

Tijekom emisije došlo je i do manjeg "incidenta" kad je Bono nazvao Chrisa Martina, frontmena benda Coldplay, pogrdnim imenima. BBC se u eter odmah ispričao, a to je kasnije napravio i sam Bono. (NaM)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije