Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dodijeljene nagrade

Tri priznanja hrvatskim filmovima na 20. SFF-u!

Tatjana Božić
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL
23.08.2014.
u 23:47

Najboljima u svojim kategorijama proglašeni su filmovi Tihe Klare Gudac i Une Gunjak dok je film Tatjane Božić dobio specijalno priznanje žirija

Hrvatski dokumentarni film "Goli" redateljice Tihe Klare Gudac i kratki film "Kokoška" u njemačko-hrvatskoj koprodukciji čiju režiju potpisuje Una Gunjak proglašeni su najboljima u svojim kategorijama na ovogodišnjem 20. Sarajevo Film Festivalu (SFF). Specijalno priznanje žirija pripalo je filmu "Ljubavna odiseja" hrvatske redateljice Tatjane Božić.

Glavnu nagradu za najbolji igrani film na ovogodišnjem jubilarnom izdanju najvećeg festivala u jugoistočnoj Europi odnio turski "Pjesma moje majke" redatelja Erola Mintasa, javlja Klix. Na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada u Narodnom pozorištu Mintasu je večeras uručeno Srce Sarajeva.

Najboljim glumcima proglašeni su Feyyaz Duman koji je glumio u filmu "Pjesma moje majke" i Mari Kitia za ulogu u filmu "Nevjeste" redateljice Tinatine Kajrishvili koji je odnio i Specijalnu nagradu žirija u natjecateljskom programu za igrani film. Specijalna priznanja žirija pripala su filmovima "Zakloni", crnogorskog redatelja Ivana Salatića i "Pogubljenje" za koji režiju potpisuje Petra Szőcs.

Tiha Gudac zahvalila je timu koji je radio na filmu. Rekla je da nagradu posvećuje svim žrtvama totalitarnih sistema, a posebno žrtvama Golog otoka i njihovim obiteljima dok je Gunjak nagradu posvetila svojoj majci.

Nagrada za ljudska prava otišla je u ruke redateljice filma "Presuda u Mađarskoj" Eszter Hajdu. Isti film nagrađen je i Specijalnom nagradom žirija koje osigurava Al Jazeera Balkans.

Na večerašnjoj ceremoniji uručeno je i Počasno Srce Sarajeva oskarovcu Danisu Tanoviću.

>>Glumci najjača karika Otoka ljubavi Jasmile Žbanić, neke podsjetio i na lošu yu produkciju

>>Otvaranje počelo sevdalinkom, a Zrinka Cvitešić bila je glavna zvijezda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije