Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fenomeni

Što se dogodilo s ikonom punk feminizma?

Joan Jett performing with Kathleen Hana and Toby Vail of Bikini Kill at Irving Plaza in New York City on July 14,1994.
RESTART
18.02.2015.
u 15:55

Film o Kathleen Hanni koja je preokrenula sva pravila klupske scene i prisvojila testosteronske prostore za emancipaciju mladih žena

Kathleen Hanna jedna je od istinskih underground heroina koje se pojave jednom u svakom desetljeću i ostave neizbrisiv trag na generacije mladih žena koje su imale sreće susresti se s njihovim radom.

Istodobno, u javnosti je riječ o gotovo nepoznatoj osobi koja nikad nije pristajala na kompromise koji bi je učinili licem s naslovnih stranica visokotiražnih časopisa. Baš naprotiv, svjesno je odabrala svijet jeftinih fanzina i znojavih klubova u kojima je bez ikakve glazbene pozadine nastupala s bendom Bikini Kill, preotevši ta mjesta testosteronske agresije za djevojke koje se u njima nikada nisu osjećale sigurno.

Nakon što je svojom razornom pojavnošću donijela feminističku revoluciju na američku i svjetsku punk scenu te dala vjetar u leđa onome što danas u glazbenom svijetu prepoznajemo kao Riot grrrl pokret, a u teoriji kao trećevalni feminizam, u dvijetisućitima je "resetirala" svoju estetiku i postala jedno od glavnih lica electropunka i electroclasha s bendom Le Tigre, koji je jedan od svojih posljednjih koncerata krajem 2004. godine imao u skvotu Metelkova u glavnom gradu susjedne Slovenije.

A potom se naglo, bez puno objašnjavanja – povukla sa scene. Što se u međuvremenu dogodilo s Hannom, otkrijte u dokumentarcu "Punk Singer", koji upravo igra u Dokukinu KIC, a prikazuje njezin život od najranije dobi, preko tinejdžerskih traženja do nove ere rada s bendom The Julie Ruin. Isplati se!

>> Turska putovnica u Dokukinu KIC

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije