Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
69. Dubrovačke ljetne igre

Scenski oživljene novele Ranka Marinkovića

20.08.2018.
u 10:14

Predstava "Pod balkonima" bila je treća premijera festivala

Predstava „Pod balkonima“, rađena po motivima istoimene zbirke novela Ranka Marinkovića, u režiji Darija Harjačeka i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, premijerno je izvedena u subotu navečer u parku dubrovačkog sveučilišnog kampusa kao treći premijerni naslov na 69. Dubrovačkim ljetnim igrama.

Redatelj Dario Harjaček izjavio je nakon premijere kako je cilj bio oživjeti jedno od najboljih djela velikog pisca iz njegove ranije faze, a koje jako puno govori o temama koje su i danas važne.

“Dubrovačke ljetne igre ulaze u temu suvremenog čitanja Mediterana i Ranko Marinković je idealan pisac preko kojeg se o toj temi može govoriti. Uz to, daje okvir vrlo aktualnih društvenih tema iz života jedne mediteranske zajednice, odnosno specifičnih vrijednosti koje ona zastupa i od kojih ne odustaje te otvara prostor za one koji su drugačiji“, rekao je Harjaček.

Dodao je kako je bilo predivno raditi s glumačkom postavom predstave.

“Rijetko se pruži prilika da možete birati sve svoje suradnike. Mogućnosti su bile velike i mislim da smo napravili idealan odabir glumaca. Imali smo divnu suradnju. Preduvjet za dobru predstavu je imati dobre glumce, a ovdje je riječ o vrhunskom ansamblu. To je još jedan od razloga zašto bi ovu predstavu trebalo pogledati“, istaknuo je Harjaček.

Festivalski dramski ansambl u ovoj predstavi čine Nikša Butijer, Marko Makovičić, Doris Šarić Kukuljica, Helena Buljan, Maro Martinović, Dado Ćosić, Dušan Gojić, Ugo Korani, Livio Badurina, Nataša Kopeč, Linda Begonja, Jelena Miholjević, Ema Pralas te Josip Brakus, Marin Klišmanić i Ivan Pašalić.

Redatelj je Dario Harjaček, dramaturginja Vedrana Klepica, scenografkinja Vesna Režić, kostimografkinja Doris Kristić, glazbu potpisuje Nenad Sinkauz, a dizajn svjetla Elvis Butković, dok je inspicijent Roko Grbin. Nakon premijere i sinoćnje izvedbe, predstava “Pod balkonima” na 69. Dubrovačkim ljetnim igrama još će se igrati 20., 21. i 22. kolovoza. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije