Naslovnica Kultura Kazalište

Scenski oživljene novele Ranka Marinkovića

Predstava "Pod balkonima" bila je treća premijera festivala
20. kolovoza 2018. u 10:14 0 komentara 276 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

Predstava „Pod balkonima“, rađena po motivima istoimene zbirke novela Ranka Marinkovića, u režiji Darija Harjačeka i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, premijerno je izvedena u subotu navečer u parku dubrovačkog sveučilišnog kampusa kao treći premijerni naslov na 69. Dubrovačkim ljetnim igrama.

Premijerea 'Michelangela' Sebastijan Horvat: Krleža je Hrvatima u lice bacio niz besramnih istina

Redatelj Dario Harjaček izjavio je nakon premijere kako je cilj bio oživjeti jedno od najboljih djela velikog pisca iz njegove ranije faze, a koje jako puno govori o temama koje su i danas važne.

“Dubrovačke ljetne igre ulaze u temu suvremenog čitanja Mediterana i Ranko Marinković je idealan pisac preko kojeg se o toj temi može govoriti. Uz to, daje okvir vrlo aktualnih društvenih tema iz života jedne mediteranske zajednice, odnosno specifičnih vrijednosti koje ona zastupa i od kojih ne odustaje te otvara prostor za one koji su drugačiji“, rekao je Harjaček.

Dodao je kako je bilo predivno raditi s glumačkom postavom predstave.

Stefan Milenković STEFAN MILENKOVIĆ Dubrovnik je kao razglednica, ovdje baš uživam

“Rijetko se pruži prilika da možete birati sve svoje suradnike. Mogućnosti su bile velike i mislim da smo napravili idealan odabir glumaca. Imali smo divnu suradnju. Preduvjet za dobru predstavu je imati dobre glumce, a ovdje je riječ o vrhunskom ansamblu. To je još jedan od razloga zašto bi ovu predstavu trebalo pogledati“, istaknuo je Harjaček.

Festivalski dramski ansambl u ovoj predstavi čine Nikša Butijer, Marko Makovičić, Doris Šarić Kukuljica, Helena Buljan, Maro Martinović, Dado Ćosić, Dušan Gojić, Ugo Korani, Livio Badurina, Nataša Kopeč, Linda Begonja, Jelena Miholjević, Ema Pralas te Josip Brakus, Marin Klišmanić i Ivan Pašalić.

Premijera predstave Pod balkonima oživljavanje jednog od najboljih djela velikog pisca Premijera predstave 'Pod balkonima' održana na 69. Dubrovačkim ljetnim igrama

Redatelj je Dario Harjaček, dramaturginja Vedrana Klepica, scenografkinja Vesna Režić, kostimografkinja Doris Kristić, glazbu potpisuje Nenad Sinkauz, a dizajn svjetla Elvis Butković, dok je inspicijent Roko Grbin. Nakon premijere i sinoćnje izvedbe, predstava “Pod balkonima” na 69. Dubrovačkim ljetnim igrama još će se igrati 20., 21. i 22. kolovoza. 

ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.