Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Revija studentskog filma

Pobijedio dokumentarac o dečku koji priznaje roditeljima da je gej

screenshot iz filma "Hiraeth"
06.05.2019.
u 13:47

Stručni žiri odabrao je 10 pobjedničkih filmova na 4. Reviji studentskog filma u MM Centru Studentskog centra u Zagrebu.

Nagradu Veliki lonac za najbolji akademski film osvojio je Tomislav Đurinec (Akademija dramske umjetnosti). Njegov autobiografski film "Doma za Božić" stavlja autora u središte priče u kojoj suočava religiozne roditelje s tajnom svoje seksualnosti. Još jedan dokumentarni film "Hiraeth", autora Ivane Abramović i Mislava Pislaka (Fakultet političkih znanosti), osvojio je Mali lonac za najbolji studentski film. Film kroz prizmu dvoje mladih beskućnika predočuje problematiku marginaliziranih društvenih skupina tijekom popularne zimske sezone u Zagrebu. Osim glavnih nagrada, podijeljena su i posebna priznanja žirija te nagrade publike.

Iako je u akademskom bloku glavnu nagradu osvojio upravo dokumentarac, čak su tri nagrade otišle u ruke studenticama Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. U studentskom bloku nagrađeno je najviše dokumentarnih filmova. Posebna priznanja i nagrade publike u oba bloka donosimo u nastavku.

Nagrađeni filmovi u akademskom bloku:

Posebno priznanje Marine Uzelac: "Mi smo videli leto", igrani film, Nikole Stojanovića (Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu)

Posebno priznanje Sare Hribar: "Paranoja paranoje", animirani film, Katarine Jukić (Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu)

Posebno priznanje Nikice Gilića: "Zagubljena sjećanja", animirani film, Ivane Radić (Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu)

Nagrada publike: "The M", animirani film, Karle Skok (Akademija likovne umjetnosti)

Nagrađeni filmovi u studentskom bloku:

Posebno priznanje Ive Rosandić: "Ti to ne razumiješ", dokumentarni film, Antonija Penića (Fakultet političkih znanosti)

Posebno priznanje Luke Galešića: "CilinDAR", igrano eksperimentalni film, Ane Paške (Umjetnička akademija u Splitu)

Posebno priznanje Nevena Dužaneca: "S potkošuljom u indeksu - Potraga za istinom", igrani film, Ivana Dominića (Fakultet elektrotehnike i računarstva)

Nagrada publike: "Izvan dosega", dokumentarni film, autorica Ane Brenčić, Petre Vuke i Mije Mikulić (Fakultet političkih znanosti)

Komentara 3

RE
reborn
14:24 06.05.2019.

Naravno da je takav dokumentarac pobijedio, već se po temi znalo kako "mora pobijediti"... Toliko o objektivnosti.

DU
Deleted user
09:32 07.05.2019.

Jesenti milu bigulicu, baš fino, lijepo i krasno, čak i kul. Nije moglo drukčije nego je "po difolltu" morao pobijediti film s temom o onima koji su zbog nečega ponosni na nešto (jadna im kukakala majka), jer ako to nije moderno, progresivno, liberalno, tolerantno, ermpatično i inkluzivno, a bome i "antifašistično", onda zbilja ne znamo što je. Neće valjda pobijediti film s tamo nekakvom zatucano ognjištarskom temom o npr. tradicionalnoj obitelji koju čine muškarac, žena i djeca. Bljak!

UJ
ujo41
16:16 07.05.2019.

pučki stražnjaci se uanusili u našu kulturu pa sad drže sve konce i biraju filmove po svom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije