Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijksmuseum u Amsterdamu

Nakon dvadeset godina posla, digitalizirali 709 tisuća umjetnina

Autori: Maja Car,
13.01.2021.
u 13:13

Od Van Gogha do Vermeera, Rembrandta i Van Dycka, svi stari majstori dostupni su sada besplatno na jednom mjestu

Omiljena turistička odrednica posjetitelja Amsterdama, tamošnji Rijksmuseum prilagodio se novom dobu te 709 tisuća svojih neprocjenjivih umjetnina digitalizirao i učinio besplatno dostupnima na svojim mrežnim stranicama.

Od Van Gogha do Vermeera, Rembrandta i Van Dycka, svi stari majstori dostupni su na jednom mjestu i u rezoluciji za skidanje pa možete složiti svoju digitalnu kolekciju omiljenih autora.

Kolekcija se lako pretražuje bilo po imenima umjetnika, vremenu ili mjestu nastanka pa čak i po objektima ili osobama koje pojedino djelo prikazuje.

Naravno, takva digitalizacija golem je posao koji sustavno u kontinuitetu traje već dva desetljeća, tako da se zapravo slučajno dogodilo da je posao okončan dok traje svjetska pandemija, tijekom koje se sva kultura preselila online. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije