Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert za Guinnessa

Maratonski nastup The Nationala u njujorškom muzeju MoMA

The National
MoMA
25.04.2013.
u 14:58

Bend će punih šest sati svirati pjesmu 'Sorrow' kao dio projekta islandskog umjetnika Ragnara Kjartanssona

The National smo voljeli u Hrvatskoj dok su u svijetu još bili nepoznat bend, a sada ih i u New Yorku doživljavaju kao instituciju. Dečki koji su Cincinnati zamijenili Brooklynom dokazat će to i u nedjelju 5. svibnja, kad će u zasvirati u njujorškom muzeju MoMA. Štoviše, “Sorrow”, pjesmu s albuma \"High Violet\", u muzejskim će prostorima izvoditi punih šest sati.

Njihov nastup dio je originalnog djela islandskog umjetnika Ragnara Kjartanssona, nazvanog \"A Lot of Sorrow\". Muzejski sajt detaljnije objašnjava cijeli koncept: \"Rastežući pop pjesmu u cjelodnevni \'tour de force\', umjetnik nastavlja svoje istraživanje mogućnosti ponavljanja kako bi proizveo skulpturalnu prisutnost unutar zvuka.\"

I dok možemo samo naslućivati što će to točno raditi Ragnar, već sada se zna da će se bend svako malo pojavljivati na sceni, dok će se glazba svo vijeme moći čuti i u dvorištu.

Ovaj konceptualni događaj počinje točno u podne 5. svibnja i trajat će sve do šest sati poslijepodne.

Novi album The Nationala \"Trouble Will Find Me\" pojavit će se 21. svibnja i na njemu, između ostalih, gostuju Sufjan Stevens, Annie Clark iz St. Vincenta i Sharon Van Etten.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije