Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPFF

Lošin “Orkestar” jedan od vrhova festivala glazbenih filmova

Saša Lošić
16.06.2011.
u 14:40

– To je film u kojem je redatelj Pjer Žalica kroz prizmu jednog benda, slučajno “Plavog orkestra”, prikazivao stanje u ovom dijelu jugoistočne Europe – najavio je Saša Lošić

– “Orkestar” nije ni dokumentarac niti igrani film, to je film u kojem je redatelj Pjer Žalica kroz prizmu jednog benda, slučajno “Plavog orkestra”, prikazivao stanje u ovom dijelu jugoistočne Europe – najavio je Saša Lošić projekciju filma na drugom Starigrad Paklenica Film Festivalu, koji će biti održan od 6. do 12. kolovoza.

Među ostalim filmovima koji se natječu za glavnu nagradu ovog lani pokrenutog festivala glazbenih filmova su “Music By Prudence”, koji je lani osvojio Oscara, “In Search of Mozart” Phila Grabskyja, “White Stripes – Under Great White Northern Light”, "Berislav Šipuš – Proces" Irene Škorić, "Bijelo dugme" Igora Stoimenova, "I saw Giraffes in India", "Tisti Den V’ Tednu", "Cure for Pain,", "Jan Mesdag Sings Brel" i "Harmonikari".

Na rasporedu su i razni popratni filmski programi, filmovi izvan konkurencije i "Francuski tjedan" te koncerti (npr. Zoran Predin i Edin Karamazov).

Žiri ovogodišnjeg festivala sačinjavaju Deborah Young, Edin Karamazov i Danilo Šerbedžija, a od VIP gostiju treba istaknuti dolazak Phila Grabskyja, redatelja prošlogodišnjeg pobjedničkog filma "In Search Of Beethoven", i Rogera Rossa Williamsa, redatelja "Music By Prudence".    

Komentara 2

OB
-obrisani-
15:38 16.06.2011.

pun mi je kufer glupavih festivala. a, tko plaća?

PO
posluzitelj
20:18 16.06.2011.

ovaj izgleda isto k\'o i prije 25 godina....pa kaj se nije drogir\'o i opij\'o...kakav je to onda roker?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije