Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
virus u operi

Koronavirus ušao u riječki HNK Ivana pl. Zajca, predstave odgođene

Cipka, nova predstava baleta Hrvatskoga narodnog kazalista Ivana pl. Zajca iz Rijeke
Dusko Jaramaz/Pixsell
21.10.2020.
u 13:14

U HNK Ivana pl. Zajca zabilježena su tri slučaja zaraze koronavirusom i to u Opernom zboru. Zbog toga će morati odgoditi dugoočekivanu premijeru "Carmen" ali i druge predstave. Priopćene prenosimo u cijelosti.

Draga publiko,

obavještavamo da su u HNK Ivana pl. Zajca potvrđena tri slučaja zaraze koronavirusom. Oboljeli od Covida-19 su iz Opernog zbora zbog čega su sve njegove članice i članovi, prema odluci epidemiologa, upućeni u samoizolaciju. Zbog toga, nažalost, u naredna dva tjedna nećemo biti u mogućnosti izvesti planiranu premijeru te reprize opere “Carmen”, kao ni Mozartov Requiem.

Kako bismo izbjegli da se naše gledateljice i gledatelji drugih programa osjećaju nelagodno u Kazalištu, uprava HNK Ivana pl. Zajca je procijenila da je u ovoj situaciji najodgovornije i najkorektnije odgoditi i druge predstave koje su bile na repertoaru u ovome tjednu (Il vangelo del nemico 21.10., Plamteća voda od 22. i 23. 10.) te ih izvesti naknadno, u što skorije vrijeme.

Dramski i baletni kazališni ansambli nastavljaju s radom i pripremama novih kazališnih programa za studeni i prosinac. O nastavku programa sljedećeg tjedna i mogućim promjenama uskoro ćemo informirati javnost.

Vidimo se uskoro ponovno u riječkom HNK. Sezona naslovljena “Opstanak” tek je započela.
Našim kolegicama i kolegama, kao i svima drugima pogođenima epidemijom, želimo što brže ozdravljenje i oporavak.

Za sve dodatne informacije o rezerviranim i kupljenim ulaznicama za odgođene programe moguće je kontaktirati Ured prodaje te blagajnu Kazališta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije