Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZGOVOR K. K. Downing i Glenn Tipton, gitaristi Judas Priesta, uoči ZG koncerta

Judas Priest:Dobri ste, uživajte dok se Englezi ne vrate u igru

Jake gitarističke snage Judas Priesta: Glenn Tipton (drugi slijeva) i KK Downing (četvrti slijeva)
import
18.06.2008.
u 22:45

Legendarni britanski metal-sastav Judas Priest u sklopu svjetske turneje na kojoj predstavljaju novi album Nostradamus 2. srpnja nastupit će u zagrebačkome Domu sportova uz predgrupu Cavalera Conspiracy. U tom povodu razgovarali smo s gitaristima benda, K. K. Downingom i Glennom Tiptonom koji, kažu, prvi put nastupaju u Hrvatskoj, što ih iznimno veseli.

Snimili metal-operu
- Svijet je, što se tiče našeg benda, postao puno veće mjesto. Ove ćemo godine tako prvi put nastupiti u Hrvatskoj, a uskoro i u Novom Zelandu, Južnoj Koreji, Indiji, Dubaiju, Južnoj Africi, Kolumbiji...  kaže Downing. Novim albumom Judas Priest opjevali su lik i djelo Nostradamusa.
 
-Njegovu životnu priču pretočili smo u album snažnih emocija. Proučavali smo Nostradamusov život, bio je posebna ličnost i sve je to temelj za odličnu priču  kaže Glenn Tipton.
 
-Kada smo se nakon povratka našeg originalnog pjevača Roba Halforda pojavili s prvim albumom, mnogi su se pitali što mi to još novoga možemo pružiti. Pa smo rekli OK, napravit ćemo metal-operu o Nostradamusovu životu. Možda će jednoga dana to biti spektakularni mjuzikl ili opera uz vrhunsku produkciju u kojoj će Judas Priest izvesti priču, uz Roba Halforda u ulozi Nostradamusa. A dotad ćemo prašiti na koncertima  kaže KK. O 12-godišnjem prekidu suradnje s Halfordom ne govore puno. Kažu kako je najvažnije da su opet zajedno.

Tiptonov sin u publici
Žestoki Britanci s gitarama pomno prate Europsko nogometno prvenstvo, iako Engleska ove godine ne sudjeluje.

- Hrvati, dobri ste, pobijedili ste i Njemačku. Ali uživajte dok možete. Vidjet ćemo tko će se smijati kada se Engleska vrati u igru  upozorava Downing, koji će, kaže, s bendom svirati dok god ga služe oči i noge.
 
-Kad ću umjesto 6 vidjeti 12 žica, e tada ću se sam iskopčati i sići s bine  poručuje KK i naglašava da "judase" sluša sve više mladih fanova. Među njima je i Tiptonov 22-godišnji sin.
 
-Ponosi se svojim tatom. Svira bubnjeve, gitaru i klavijature. A moja kći odlična je u pisanju pjesama  kaže tata Tipton.


Pjevač Rob Halford zahvalan je kolegama iz benda što su mu kao homoseksualcu uvijek bili jaka podrška, unatoč tomu što je heavy metal uvijek slovio kao homofobičan glazbeni žanr.

Pjevač Rob Halford zahvalan je kolegama iz benda što su mu kao homoseksualcu uvijek bili jaka podrška, unatoč tomu što je heavy metal uvijek slovio kao homofobičan glazbeni žanr. – U bendu smo liberalni o tom pitanju i nikada nismo imali nikakav problem što nam je pjevač gay, kao što nije bio problem ni to da nam je jedan od prvih bubnjara crnac. Tip je dobro svirao i izgledali smo cool. A Rob Halford je vraški dobar pjevač – kaže KK.


Judas Priest neće nastupiti u Zagrebu zbog bolesti gitarista

Zbog iznenadna pogoršanja zdravstvenog stanja Glenna Tiptona, gitarista grupe Judas Priest, koji je zbog upale slijepog crijeva hitno prevezen u bolnicu, gostovanje tog legendarnog metal-benda u zagrebačkom Domu sportova (srijeda) otkazano je. Kupci ulaznica od 9. srpnja mogu dobiti povrat novca na prodajnim mjestima gdje su ih i nabavili ili ih mogu zamijeniti za neki drugi Lupin koncert (Whitesnake u Osijeku, Lenny Kravitz u Zadru i Iron Maiden u Splitu).

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije