Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U KINIMA - "JASMINE FRENCH"

Izvrsna Cate Blanchett u Allenovoj verziji "Tramvaja zvanog čežnja"

Jasmine French
Foto: vl
02.12.2013.
u 12:40

Woody Allen radi ono što se ne preporučuje: miješa žanrove, i to tako suprotstavljene kao što su drama i komedija. Ali, rezultat je majstorski

“Jasmine French” jedan je od onih filmova Woodyja Allena koji nisu (njegove specifične) komedije, ali dramski karakter priče nije ni onako hermetično prikazan kao u slučaju njegove “bergmanovske” faze s dva filma iz druge polovine 1980-ih: “Rujan” i “Druga žena”.

U slobodnoj, donekle humorističnoj varijaciji “Tramvaja zvanog čežnja”, što objašnjava zašto se radnja odvija danas, a svi likovi djeluju kao iz pedesetih, izvanredna Cate Blanchett utjelovljuje glavnu junakinju koja pati od diva-sindroma. Naime, donedavna pripadnica visoke klase morala se skrasiti kod “nižerazredne” sestre jer joj je bogati muž završio u zatvoru zbog malverzacija. Na rubu je živaca, neprestano se kljuka tabletama i nikako se ne može priviknuti na allenovski živopisno prikazan gubitnički život.

Woody Allen radi ono što se ne preporučuje: miješa žanrove, i to tako suprotstavljene kao što su drama i komedija. Rezultat je ponegdje papirnat film, ali vjerujte da su u rukama takvog majstora dramski trenuci opipljiviji i jači od mnogih današnjih (filmskih) dramatičara. Svakako jedan od filmova godine.

Ocjena: 4,5/5

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije