Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Hrvatska zemlja s najviše zaštićenih kulturnih fenomena u Europi

sveti vlaho
Arhiva VL
30.09.2009.
u 13:00

Na listi UNESCO-a od sada su Festa svetog Vlaha, čipkarstvo u Lepoglavi, na Hvaru i Pagu, zvončari iz Kastva, hvarska procesija za križem, dvoglasno pjevanje i sviranje istarske ljestvice, proljetna procesija Ljelja i tradicionalna proizvodnja drvenih igračaka iz Hrvatskog zagorja.

Hrvatska je na konferenciji UNESCO-a u Abu Dhabiju na listu zaštićene svjetske nematerijalne baštine uspjela upisati sedam svojih kulturnih fenomena.

Time je Hrvatska postala zemlja s najviše zaštićenih kulturnih fenomena u Europi. Na svijetu dulju listu imaju samo Kina, Japan i Koreja.

Na listi UNESCO-a od sada se nalaze Festa svetog Vlaha, čipkarstvo u Lepoglavi, na Hvaru i Pagu, zvončari iz Kastva, hvarska procesija za križem, dvoglasno pjevanje i sviranje istarske ljestvice, proljetna procesija Ljelja i tradicionalna proizvodnja drvenih igračaka iz Hrvatskog zagorja.
Hrvatsku je na konferenciji predstavljao ministar kulture Božo Biškupić.

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar lastan
lastan
13:21 30.09.2009.

Jadnihrvat je pobrkao lončiće - to nije za ovu rubriku- a ako bi htio biti dosljedan onda i Japan i Kina i Koreja imaju povijesnih mrlja- Kina , a pogotvo Japan puno većih od nas, a čovječe tko ti je kriv što ti smetaju Ante Gotovina i Thompson- pati.

BR
Breuk
14:46 30.09.2009.

Ljepa tradicija ima cijenu i u cijelom svijetu. Lošu tradiciju smo staviki i za sobom. Gospodine \"jedinihrvat\" doć će dan kad će se zaštititi i naše grobnice na vašem teritoriju a vi možete za nagradu dobiti samo sram ako je vaša evolucija stigla do tu.

CR
Cristalina
13:21 30.09.2009.

Sad vidim da si napisao i Ante Gotovina. Ma ti uopće NISI Hrvat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije