Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
panel-diskusije

Filmski izazovi (i prilike) malih zemalja

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
14.01.2020.
u 13:01

Ured MEDIA organizira tri panel-diskusije na temu izazova i prilika malih zemalja.

Niz događanja hrvatskog Ureda MEDIA planiranih za 2020. godinu otvaraju tri panel-diskusije koje će se održati 17. siječnja s početkom u 12 sati u prostorijama Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Događanje u čijem su fokusu audiovizualne perspektive zemalja niskog produkcijskog kapaciteta moderirat će Martina Petrović, voditeljica DKE ‒ Ureda MEDIA Hrvatske.

Unutar prve panel-diskusije, u kojoj će sudjelovati Ognian Zlatev, aktualni voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Luís Chaby Vaz, predsjednik Europske udruge ravnatelja filmskih fondova i centara, i Christopher Peter Marcich, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, naglasak će biti stavljen na razmatranje važnosti kulturne raznolikosti u okviru Potprograma MEDIA.

Druga panel-diskusija bavit će se pojedinačnim i skupnim projektima, a u njoj će sudjelovati producentica Ankica Jurić Tilić (Kinorama), producentica Tamara Babun (Wolfgang&Dolly) i predstavnik producentske kuće Maxima Film.

Završni segment događanja činit će rasprava koja će tematizirati festivale i distribuciju. O tim aspektima audiovizualnog sektora razgovarat će Inja Korać, producentica programa Industrija Zagreb Film Festivala, Matea Milić, producentica Svjetskog festivala animiranog filma ‒ Animafesta Zagreb, i Alen Munitić, direktor Festivala mediteranskog filma Split te voditelj projekta Kino Mediteran.

Detaljan raspored događanja dostupan je na ovoj poveznici. 

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, no s obzirom na ograničen broj mjesta, ljubazno molimo da svoje rezervirate na vrijeme, najkasnije do 16 sati 16. siječnja, putem platforme Entrio. Panel-diskusije će se odvijati na engleskom jeziku. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije