Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sinoć

Društvenoj mreži o osnivaču Facebooka četiri Zlatna globusa

Društvena mreža
17.01.2011.
u 08:48

„Društvena mreža“ osvojila je četiri nagrade: za najbolji dramski film, redatelja, scenarij i glazbu. Najveći je gubitnik film "Početak" koji je imao četiri nominacije, ali nije osvojio ni jednu nagradu

Uzmemo li kriterij da je Zlatni globus prednajava odnosa snaga na Oscarima - kriterij nikada do kraja pouzdan, ali recimo “znakovit” - “Društvena mreža” Davida Finchera mogla bi slaviti. Film o pokretaču Facebooka Marku Zuckerbergu osvojio je četiri nagrade, od toga one za najbolji film u kategoriji drame, za najboljeg redatelja, scenarij i glazbu. Brbljava drama o ispunjavanju američkog sna jednog ‘geeka’ očito je ne samo zajednici nego i stranim kritičarima u Hollywoodu koji biraju nagradu toliko zanimljiv sociološki fenomen da nadilazi njegove uže gledane filmske (vizualne) kvalitete. Po istom kriteriju, loše se piše filmu “Početak” (Inception) Christophera Nolana, koji se upravo oslanja na vizualnost (ali i srlja u pretencioznost), jer od četiri nominacije nije osvojio nijednu.

Britanac Colin Firth osvojio je nagradu za najboljeg glumca za ulogu Georga VI. koji se uči vještini govora u „Kraljevu govoru“, a Natalie Portman nagrađena je za ulogu u filmu „Crni labud“ Zlatnim globusom kao najbolja dramska glumica.

Film „The Kids Are All Right“ nagrađen je u kategoriji najbolje filmske komedije/mjuzikla, a njegova zvijezda Annette Bening također je izabrana za najbolju glumicu u komediji/mjuziklu, dok je Paul Giamatti izabran u istoj kategoriji kao najbolji glumac za film „Barney’s Version“.

Nadalje, „Priča o igračkama 3“ nagrađena je kao najbolji animirani film, a danski film „In A Better World“ kao najbolji strani film.

Svaki je komentar na Zlatni globus za životno djelo Robertu De Niru suvišan jer su nagrade takvim velikanima već pitanje civilizacijskih tekovina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije