Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISKORISTI PRILIKU!

Darujemo ulaznice za svjetska gitaristička imena na Zagreb Guitar Festivalu

Zagreb Guitar Festival
Foto: Promo
1/2
03.04.2018.
u 15:59

Od 3. do 8. travnja Zagreb postaje glazbeno središte

Zagreb Guitar Festival jedinstven je glazbeni događaj koji se ove godine održava od 3. do 8. travnja na nekoliko zagrebačkih lokacija, a okupit će vodeće svjetske gitariste raznih žanrova u čijim će izvedbama uživati ljubitelji dobre glazbe. U sklopu festivala u koncertnim dvoranama grada Zagreba održavat će se večernji koncerti pod nazivom All Stars koncerti tematski podijeljeni na tri različita glazbena žanra – flamenco, jazz i klasičnu glazbu, uz popodnevne koncerte mladih izvođača u Muzeju Mimara.

Festival će ugostiti vrhunske svjetske glazbenike, a prvu večer u Kristalnoj dvorani hotela Westin nastupa jedan od najvećih flamenco gitarista na svijetu Gerardo Nünez. Dan poslije posjetitelji će imati priliku poslušati atraktivan gitaristički ansambl Laurum, koji će izvoditi autorske kompozicije. Jazz-večer na rasporedu je 5. travnja i rezervirana je za američku jazz-legendu Stanleyja Jordana, a francuska zvijezda klasične gitare Judicael Perroy svojom će svirkom ispuniti prostore Muzeja Mimara 6. travnja.

Na popodnevnim koncertima u Muzeju Mimara tzv. Young Stars koncertima nastupit će mladi gitaristi, pobjednici europskih gitarističkih natjecanja okupljenih u Eurostrings projekt, prvoj europskoj platformi u sektoru klasične glazbe čiji je vodeći partner Glazbena škola Bonar, ujedno organizator Zagreb Guitar Festivala.

Foto: Promo

Eurostrings okuplja 14 europskih festivala klasične gitare, a glavni je cilj platforme promocija mladih klasičnih gitarista i pobjednika internacionalnih natjecanja koja organiziraju uključeni festivali. U sklopu festivala održat će se i prvo Eurostrings natjecanje Eurovizija klasične gitare, koje je izvrsna prilika za najbolje mlade gitariste u kategoriji Young Stars da pokažu svoje umijeće.

Uz izvrsne koncerte svjetski poznatih gitarista, ovogodišnji festival nudi raznolike majstorske radionice i mogućnost za umrežavanje. Zagreb Guitar Festival doprinosi širenju koncertne publike, multikulturalnom povezivanju i razvoju kulturnog marketinga kojem je cilj promicanje lijepe glazbe, razmjena kulturnog iskustva te promocija grada Zagreba kao jednog od kulturnih središta Europe.

Više informacija o programu festivala pronađite na službenoj web stranici i Facebook stranici festivala, a ulaznice su u online prodaji preko portala eventim.hr.

Vecernji.hr za svoje je čitatelje ovom prigodom osigurao 2x2 ulaznice za klasični koncert Kvarteta Laurum te 2x2 ulaznice za jazz-koncert Stanleya Jordana! 

Oba koncerta odžat će se u Kristalnoj dvorani Hotela Westin, s početkom u 20.30 sati.

Sve što trebate jest odgovoriti na nagradno pitanje i osobe s najkreativnijim odgovorom osvojit će po dvije ulaznice.

Sretni dobitnici su:

Kvartet Laurum
Krunoslav Bišćan, Karlovac
Snježana Jukić, Zagreb

Stanley Jordan
Mate Čobrnić, Zagreb
Viktor Janković, Zagreb
 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije