Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Cantus Ansambl 13. prosinca gostuje u Ljubljani!

Cantus Ansambl
Vedran Metelko
08.12.2021.
u 14:14

Na Cantusovom programu bit će djela Rubena Radice, Vite Žuraja, Tomislava Olivera, Ivane Kiš, Krešimira Seletkovića i Berislava Šipuša, koji će i dirigirati koncertom

Nakon koncertnog gostovanja u Beču početkom studenog ove godine te prva dva koncerta vlastite sezone, Cantus Ansambl u ponedjeljak, 13. prosinca, nastupa u Ljubljani. Bit će to završni koncert „Slowindovog proljeća“, odnosno festivala koji organizira cijenjeni slovenski puhački kvintet Slowind, ove godine osmi put i to uz festivalski podnaslov Oxygenated perfluorocarbons.

Na Cantusovom programu bit će djela Rubena Radice, Vite Žuraja, Tomislava Olivera, Ivane Kiš, Krešimira Seletkovića i Berislava Šipuša, koji će i dirigirati koncertom. Skladba Ivane Kiš, na na na na, tom će prigodom biti praizvedena.

Gostovanje u Ljubljani tek je dio ovosezonske suradnje našeg eminentnog ansambla za suvremenu glazbu, koji je nedavno proslavio 20. rođendan, i slovenskoga puhačkog kvinteta Slowind, koji je osnovan 1994. i jedan je od najaktivnijih slovenskih sastava na području suvremene glazbe. Cantus Ansambl će na završnom koncertu svoje sezone, 9. svibnja 2022. godine, u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa u Zagrebu, uzvratiti gostoprimstvo - tom će prigodom Slowind izvesti djela Nine Šenk, Vinka Globokara i Larise Vrhunc, a zatim će hrvatski i slovenski ansambl nastupiti zajedno u novoj skladbi koju posebno za njih piše Srećko Bradić. Slowind i Cantus najavljuju i nastavak suradnje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije