Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvoz

Kraš započeo plasiranje svojih proizvoda na nova tržišta u Aziji

Kraš
Foto: Kraš d.d.
13.10.2014.
u 11:37

- Početkom listopada ove godine, Kraš je krenuo s izvozom svojih slatkiša u Koreju gdje će se na policama naći poznati Kiki i gumeni bomboni, dok je za Japan u pripremi već i druga pošiljka Kraševih napolitanki- priopćili su.

Hrvatski konditorski proizvođač Kraš d.d. započeo je plasiranje svojih proizvoda na nova azijska tržišta, priopćila je ta tvrtka.

''Početkom listopada ove godine, Kraš je krenuo s izvozom svojih slatkiša u Koreju gdje će se na policama naći poznati Kiki i gumeni bomboni, dok je za Japan u pripremi već i druga pošiljka Kraševih napolitanki. Otvaranje novih tržišta rezultat je dugoročnih pregovora i suradnje s korejskim i japanskim poduzetnicima nakon uspostavljenih kontakata na svjetskim sajmovima'', navode u priopćenju.

Damir Bulić, predsjednik Uprave Kraša izjavio je da Kraš danas blizu 50 posto svojih prihoda ostvaruje na inozemnim tržištima među kojima su i zemlje regije, Europske unije i prekomorja.

- Upravo na ovim posljednjima, tržištima Saudijske Arabije, SAD-a, Kanade i Australije ostvarujemo najviše stope rasta. Izvoz na njih je već u prvih devet mjeseci povećan za 12%, dok je ukupni izvoz povećan za 5,5%. U prošloj godini započeli smo s izvozom na tržišta sjeverne Afrike, pa je i ovaj posljednji, izvoz u Koreju i Japan nastavak nastojanja za nalaženjem pozicija na novim, propulzivnim tržištima na kojima se navike potrošača ubrzano mijenjaju- istaknuo je Bulić.

>> Bliski istok najveća šansa konditorima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije