Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Demantij

HP: Hrvatsko tržište poštanskih usluga najliberaliziranije je u EU

Hrvatska pošta
Marko Jurinec/PIXSELL
09.01.2014.
u 16:29

Nevjerojatni su nam stalni komentari City Ex-a o ometanju liberalizacije u RH jer je prema svim relevantnim pokazateljima hrvatsko tržište najliberaliziranije u EU, priopćili su iz Hrvatske pošte

Nakon jučerašnjega otvorenog sastanka Udruženja davatelja poštanskih usluga HGK, danas je Hrvatska pošta demantirala ''cijeli niz neistina koje su na njemu iznijeli predstavnici tvrtke City Ex.''

U priopćenju poslanom medijima iz HP-a ističu kako '' iznesene teze ne daju potpunu sliku o stanju na tržištu poštanskih uslugu u Republici Hrvatskoj'' te ujedno napominju da je ''iz optužbi i iz kontakata prema njima nakon sastanka vidljivo da one ne odražavaju stav cijelog Udruženja''.

- Nevjerojatni su nam stalni komentari City Ex-a o ometanju liberalizacije u RH jer je prema svim relevantnim pokazateljima hrvatsko tržište najliberaliziranije u EU. To potvrđuje činjenica da nacionalni poštanski operator, Hrvatska pošta, ima najmanji tržišni udio u odnosu na bilo kojega nacionalnog poštanskog operatora u EU, što je lako provjerljiv podatak. Sve rečeno dogodilo se i prije formalne
liberalizacije tržišta 1. siječnja prošle godine (tablica u prilogu). Ovo nije dojam, već to pokazuju brojke kojima se ostali nacionalni poštanski operatori, regulatori, pa i pojedini dužnosnici u Bruxellesu, nikako ne mogu načuditi kada ih vide - istakli su u Hrvatskoj pošti.

>>Novi otkazi u Pošti, na ljudima u 2014. kane uštedjeti 200 mil. kn

Komentara 1

NE
neboiznadzagreba
19:14 09.01.2014.

Hrvatsko tržište poštanskih usluga je preliberalno, čim dopušta način na koji posluje City Ex - od većine radnika na ugovor, rada studenata, neplaćanja prekovremenih , minimalca na kojem drži radnike, stalnog straha od otkaza... U normalnoj državi City ex (usput,, zašto su promijenili ime) ne bi smio ni pisnuti, a kamoli obrušavati se na druge !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije