Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši predsjednik

Stipe Mesić u finišu kampanje putuje u Kinu

Stipe Mesić u Kini će lobirati za nizinsku prugu
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/3
24.08.2016.
u 08:30

Prije nego što otputuje, 4. rujna obići će svoju 1. izbornu jedinicu, u kojoj u Sabor može ući jedino preko preferencijalnih glasova

Neposredno prije izbora, jedna od glavnih uzdanica Narodne koalicije u 1. izbornoj jedinici, bivši predsjednik države u dva mandata Stipe Mesić neće biti u Hrvatskoj.

Kako doznajemo, pozvan je da od 4. do 9. rujna sudjeluje na jednom ekonomskom forumu u Kini. Mesić je prihvatio poziv, što znači da će se u Hrvatsku vratiti dva dana uoči izbora.

– Ali ne brinite se, stići ću glasati – našalio se Mesić. Na forumu će se, kaže, u raspravi fokusirati na to da zainteresira Kinu za gradnju nizinske pruge u Hrvatskoj.

– Ako se koristi naša luka i ako povežemo nizinskom željeznicom Rijeku, Zagreb i Budimpeštu, za pet će se dana smanjiti put brodovima iz Kine – kaže Mesić. A prije nego što ode u Kinu, bivši će predsjednik obići 1. izbornu jedinicu, u kojoj u Sabor može jedino preko preferencijalnih glasova, s obzirom na to da je na 11. mjestu. Uspije li, osvojio bi treći mandat za HSU koji ga je i stavio na listu iz svoje kvote i koji ima dva “sigurna” mandata.

– Malo je problematično što će Mesić u Kini biti upravo posljednjih dana kampanje, ali vjerujem da hrvatski građani dobro znaju tko je Stipe Mesić. Osim toga, on je izabrao žrtvovati pet dana kampanje radi hrvatskih gospodarskih interesa – kaže Jurica Galešić, glasnogovornik HSU-a.

>> Mesić: Dolaskom Plenkovića HDZ nije postao moderna konzervativna stranka

Komentara 38

JI
Ja i Ja
08:51 24.08.2016.

Kinu? To bas odgovara njegovom mentalnom sklopu. Ili mozda jos bolje u Sj. Koreju...

Avatar @promatrač
@promatrač
08:51 24.08.2016.

Ode Stipe skupljati donacije. Ne znam samo koju će pjesmu njima zapjevati. Evo zore evo dana - evo Mao Ce donga, evo Marxa... ili tako nekako ?!

ZG
zgrio
08:53 24.08.2016.

Dobro je rekao na kraju da hrvatski građani dobro znaju tko je stipe mesić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije