Naslovnica Vijesti Hrvatska

Milanović u lovu na glasove za I. izbornu jedinicu: HDZ je super, ali SDP je eurosuper 98!

"Vidim promjenu na čelu HDZ-a, ali stranka se nije promijenila. HDZ nije postao ono što se javno govori - moderna konzervativna stranka već stranka koja je ostala zagledana u prošlost. HDZ s prošlošću želi rješavati budućnost, a to još nikome nije uspjelo, rekao je Mesić.
20. kolovoza 2016. u 10:31 65 komentara 3424 prikaza
Milanović i Mesić u šetnji gradom
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Šef SDP-a i vođa Narodne koalicije Zoran Milanović ovo subotnje prijepodne proveo je u druženju s građanima, loveći glasove birača I. izborne jedinice od Gl. kolodvora preko Trga bana Jelačića do Cvjetnog. 

Nakon druženja s potencijalnim biračima, novinarima je rekao kako u I. izbornoj jedinici očekuje pobjedu i da mu je drago što će njegov direktni protukandidat biti šef HDZ-a Andrej Plenković zbog toga što su, kaže Milanović, prijašnji šefovi uvijek bježali iz Zagreba u neke druge izborne jedinice. 

Vjeruje da će od građana dobiti još jedan premijerski mandat. 

"Bit će teško, nema zavaravanja, HDZ je jak. Ali mi smo jači, oni su super, a mi smo eurosuper 98, rekao je Milanović. 

Odgovarajući na novinarsku opasku da i dan danas neki građani SDP-u lijepe etiketu Jugoslavena, Milanović je rekao da je on Jugoslaven isto koliko i Plenković.

Zamolio je i novinare i političare i medije da konačno završe s temama tipa "Jugosloveni i Udba" i da se pozabavimo pravim temama kao što je gospodarstvo. 

Milanoviću su se u šetnji Zagrebom pridružili i šef HSS-a Krešo Beljak i šef HSU-a Silvano Hrelja te bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić koji je na ovim izborima kandidat Narodne koalicije u I. izbornoj jedinici, ali će u sabor ući samo ako osvoji dovoljan broj preferencijalnih glasova s obzirom na svoje nisko 11. mjesto na listi. Mesić je rekao da su ovi izbori prijelomni trenutak u kojem će birači odlučiti ide li Hrvatska naprijed ili ostaje u prošlosti gdje ju je odveo bivši šef HDZ-a, Tomislav Karamarko. 

"Vidim promjenu na čelu HDZ-a, ali stranka se nije promijenila. HDZ nije postao ono što se javno govori - moderna konzervativna stranka već stranka koja je ostala zagledana u prošlost. HDZ s prošlošću želi rješavati budućnost, a to još nikome nije uspjelo, rekao je Mesić. 

Šef HSS-a Krešimir Beljak rekao je kako HSS nije poljoprivredni sindikat i da ima puno tema o kojima HSS ima što za reći i u tom kotekstu je spomenuo da on nema nikakve veze s poljoprivrednom proizvodnjom te da je on prosvjetar koji je završio dva fakulteta te da će se on u novoj vladi baviti demografskom obnovom. 

"HDZ-ova obećanja "tisuću eura za bebe" nije nikakva mjera, mi ćemo sa stručnjacima napraviti pravi program za demografsku obnovu Hrvatske, rekao je Beljak

Za Bandića je rekao kako je on "drag čovjek koji se umorio."

"Siguran sam da će uskoro u mirovinu", rekao je Beljak.  

>>General Đuro Dečak: Pa što ako Plenković i Milanović nisu branitelji

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

  • borju:

    Milanović i Mesić su za Hrvatsku elementarne nepogode.

  • Deleted user:

    podrsku Im pružaju penzioneri Mustac i Perkovic

  • spica:

    umjesto da se pljuvaci kazne s protjerivsnjem iz drzave .oni se kandidiraju za funkcije u politici