Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZALIŠNI KUTAK Plesni teatar oduševio Siščane

'Iza zatvorenih vrata' ponovno puni dvorane

21.11.2008.
u 18:09

Plesni teatar Gradskog kazališta Sisak ponovno je postavio jednu od svojih najcjelovitijih predstava, Iza zatvorenih vrata.

Velik uspjeh
- Ova predstava je najviše putovala. Na svakom festivalu na kojem smo s njom nastupili, dobili smo još dva, tri poziva za gostovanje. Kritičari i redatelji složili su se kako je riječ o vrlo ambicioznoj i složenoj predstavi, pa se nametnula misao o oživljavanju - kazala je Jasminka Petek Krapljan, voditeljica Plesnog studija te uz Jasmina Novljakovića autorica djela.

U srijedu u Domu kulture Kristalna kocka vedrine izvedena je premijerno predstava Iza zatvorenih vrata II. Gledalište je bilo prepuno.

- Djeca koja sudjeluju u predstavama, vježbaju po nekoliko sati dnevno, idu s jedne probe na drugu. Jako vole ples i to se vidi. U svakom trenutku spremni su izvesti bilo koju od osam predstava koje stalno imamo na repertoaru. Po tome smo među amaterskim kazalištima zacijelo jedinstveni u Hrvatskoj - kaže Jasminka Krapljan.

Većina plesača koja je sudjelovala u predstavi pleše od malih nogu. Putovali su na brojne svjetske festivale amaterskih kazališta. Najmlađi je u postavi desetogodišnji Borna Smolčić. - Inače sam član dramske grupe, ali plešem u nekoliko predstava. Osim Iza zatvorenih vrata, plešem i u Snježnoj kraljici, Petru Panu i Trnoružici. Ova vrsta plesa mi se jako dopada - kazao je Borna.

Tradicija i kvaliteta
Plesni studio osnovan je pod vodstvom Jasminke Petek Krapljan 1979. godine. Najstariji je studio te vrste u Sisačko-moslavačkoj županiji, a po kvaliteti jedan od vodećih u Hrvatskoj. Kroz studio su prošle tisuće plesača, od kojih su neki profesionalci. J. Petek Krapljan dobitnica je niza nagrada za režiju, koreografiju i koreografske inovacije.

Želite prijaviti greške?