Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priča a. begić

Zagrepčanku spasile matične stanice Indijanca: Vratio me u život!

Ankica Begić (1)
Profil
16.09.2013.
u 11:58

– Drago i simpatično lice pojavilo se na ekranu. Mahnuo mi je i rekao: "Hello, sister". Zanijemila sam i počela plakati – opisuje nam Ankica Begić (49) prvi razgovor s Gaylonom.

Zagrepčanka Ankica Begić (49), prva osoba koja je dobila matične stanice iz američkog registra, ispričala je za 24sata da je svog spasioca koji joj je donirao matične stanice Indijanca Gaylona prvi put vidjela prije pola godine uz pomoć Skypea.

– Drago i simpatično lice pojavilo se na ekranu. Mahnuo mi je i rekao: "Hello, sister". Zanijemila sam i počela plakati – opisuje nam Ankica Begić (49) prvi razgovor s Gaylonom.

– Prva sam osoba koja je dobila matične stanice iz američkog registra. Njegovih 586 mililitara matičnih stanica donijela mi je američka liječnica. Gaylon danas stiže u Hrvatsku i prvi put ćemo se uživo vidjeti! Jako sam uzbuđena – kazala je.

Gaylon dolazi u Hrvatsku kako bi sudjelovao na promociji njezine knjige "Indijanac Komanč, moj brat po krvi''. Knjiga je zapravo dnevnik liječenja, a objavljuje ju Profil u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina radi informiranja o mogućnostima liječenja matičnim stanicama.

Ankica je majka 26-godišnjih blizanaca i kada je njima bilo osam godina dijagnosticirana joj je esencijalna trombocitemija od koje se uspješno izliječila, no nakon osam godina stanje se pogoršalo i liječnicu su ustanovili mileofibrozu koštane srži, a jedina joj je nada bila transplantacija matičnih stanica nesrodnog davatelja.

 Nakon što je pronašla dva donora u američkom registru, prvi se razbolio i nije mogao donirati svoje matične stanice, no pojavio se Gaylon.

– Svi smo bili puni nade, a onda, odjednom, sve je palo u vodu. U tom sam trenutku mislila da spasa nema. A onda se pojavio Gaylon i vratio me u život – kaže Ankica koja je htjela upoznati svog spasioca pa je pisala američkom registru – ispričala je Ankica za 24 sata.

>> Na štakoru od životinjskog tkiva uspjeli uzgojiti 'ljudsko' uho

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije