Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnova vukovarskog Vodotornja

Vrbanović: Nismo znali na koji račun trebamo uplatiti novac

28.06.2015., Zagreb - Na stadionu Hrvatskog dragovoljca svecano je otvoreno 3. svjetsko nogometno natjecanje klubova dijaspore, u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza i pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarovic. Pre
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
20.05.2016.
u 18:26

Bila je prvo ideja da mi se simbolično uruči ček u poluvremenu utakmice, no onda se od toga odustalo, kaže gradonačelnik Penava

Za obnovu vukovarskog Vodotornja Hrvatski nogometni savez javno se zimus obvezao donirati dio zarade od ulaznica za utakmicu naše reprezentacije protiv Izraela, pričalo se oko 50.000 kuna. Nogometni dvoboj odigrao se 23. ožujka u Osijeku, a HNS je novac uplatio tek jučer, i to nakon – poziva novinara. Saveza, naime, nije bilo na popisu donatora, javno dostupnom na službenim stranicama Grada Vukovara, pa smo upitali HNS jučer oko 8 sati planiraju li i kada uplatiti novac. A da donacija nije bila “sjela” na račun, potvrdio nam je dan prije i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Dvije strane iste priče

– Naravno da ćemo uplatiti, provjerit ću s računovodstvom – kazao nam je kratko jučer ujutro glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak. Nešto kasnije, u redakciju je stigla službena informacija kako su “ispunili obećanje i uplatili novac u dopodnevnim satima u četvrtak”, dakle jučer.

– A dosad još nije bilo ništa uplaćeno iz jednostavnog razloga, nitko se iz Vukovara nije bio javio u HNS kako bi nam rekao na koji račun trebamo uplatiti novac! Nije problem bio kod nas, ali morali smo znati na koga ćemo nasloviti donaciju i koji je broj računa – rekao je Damir Vrbanović, izvršni direktor HNS-a. Među prvima su se javili kao donatori, dodao je, i “samo zbog tehničkih nejasnoća novac ranije nije uplaćen”.

– Čim su se iz Vukovara javili s potrebnim podacima, odmah smo uplatili obećani novac – zaključio je Vrbanović.

Drukčiju smo sliku dobili od vukovarskog gradonačelnika večer prije uplate. – Bila je prvo ideja da mi se simbolično uruči ček u poluvremenu utakmice, onda se od toga odustalo, zbog vremena. Rekli su kako će navratiti u Vukovar, no od tada se nismo čuli, niti mi išta forsiramo. Ne možemo nikoga siliti – kazao nam je Penava u srijedu.

Prikuplja se do 31. listopada

Spomenimo i da broj žiroračuna stoji na službenim stranicama Grada, uz popis donatora. Više od 10.000 navijača pratilo je ogled Hrvatske i Izraela u osječkom Gradskom vrtu. U prodaji su bile 16.852 ulaznice, a četiri dana prije susreta, usporedbe radi, prodano ih je već 6000. Za obnovu izranjavanog Vodotornja uplaćeno je dosad dva i pol milijuna kuna, po izlistanju od srijede. Približno 1,2 milijuna kuna skupljeno je na nedjeljnom HTV-ovu rođendanskom koncertu u Zagrebu. Akcija je ujedinila Hrvatsku, a na dugačkom je popisu donatora i sedam dječjih vrtića, splitska Družba sestara služavki malog Isusa, tri osnovne škole, sedam veterinarskih ambulanti i stanica... Novac će se javno prikupljati do 31. listopada.

– Zadovoljni smo, s tim da tek očekujemo pomoć velikih tvrtki i Vlade RH, koja bi trebala snositi najveći teret obnove – navodi gradonačelnik Penava.

Prva procjena konačne računice za obnovu Vodotornja iznosila je 16,7 milijuna kuna, plus PDV, no vjeruje se kako će na koncu dosegnuti približno 22 milijuna.•

>> Humanitarnim koncertom 'Svi za Vukovar' prikupljeno gotovo 1,2 milijuna kuna

Komentara 8

IN
inbox
23:45 20.05.2016.

toranj ne treba nikada obnoviti da se vidi šta su srbi radili i da se ne zaboravi, a ako već morate obnoviti toranj, nek srbi to plate jer su ga oni uništili

Avatar Bekrija
Bekrija
19:14 20.05.2016.

Hrvatine domoljubne Mamićeve! Tko je skinuo transparent "Zapamtite Vukovar"? Udbaši mamićevi Hrvati vas mrze!

RI
rikavac
19:44 20.05.2016.

hahaha nisu imali ziro racun da uplate. Kome bacate lug u oci i kome lazete mafijo smrdljiva .da vas nisu novinari izprozivali nebi nikad uplatili. 50 000 kuna uplatili vi kako vas nije sram tu sitnicu uplatit toliko potrosite dnevno na rucak,a pogotovo ti suker veliki domoljube i ti koji ti Pavelic idol sto nisi sta uplatio iz svog dzepa koju kunu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije