Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.10.2014. u 14:00

Dragica Nikolić iz Bilja digla je kredit i seosku cestu gradi sama

Očekivano, sve su nacionalne televizijske kuće udarne minute posvetile suđenju Perkoviću i Mustaču, baš kao što su svi sinoć rekli ponešto o verbalnom ratu Josipovića i Šimunića, zabilježili polemiku Turudića i Miljenića, a u dijelu rezerviranom za vijesti iz svijeta popratili susret Putina i Porošenka u Milanu. To su, uostalom, zadani likovi, to se mora, to je očekivano i neka je.

No, dobar informativni program čini ono neočekivano, ono što drugi nemaju, i zato sve pohvale RTL televiziji na odabiru, ali i zanatski kvalitetno odrađenoj priči o ženi iz Bilja koja je digla kredit i seosku cestu gradi sama. Ispostavlja se da cijenjena gospođa Dragica Nikolić nije imućna nasljednica već invalid s teškom distrofijom mišića, ujedno i umirovljenica s mjesečnim prihodom od 1400 kuna kojoj je nakon 15 godina dozlogrdilo apelirati za malo asfalta ispred kuće. Dosad se oslanjala na pomoć dvojice sinova koji su je nosili preko blata i leda, no sita ozljeda, padova, neprohodne ulice koju zaobilazi i Hitna pomoć, ali i ignorancije seoskog načelnika koji za nju nema vremena, bacila se u kreditni bezdan, pa što bude. Dobro je što je pozvala televiziju, možda načelnik za nju sada nađe vremena, a dobro je i što se televizija na taj poziv odazvala.

Biti na raspolaganju svojoj publici, pomalo zaboravljamo, prvi je smisao medija. Šteta što nikad nećemo doznati tko je novinarka koja je u RTL-­ov središnji dnevnik uspjela ugurati veliku priču o malom čovjeku, jer je njezino ime ispalo u montaži ili su je zaboravili potpisati, a ni Ana Brdarić nije ju spomenula. Nadoknadite joj to nekako.

PLUS

HTV­-ov Dnevnik kao da ne liči na sebe kad ga vodi Đurica Drobac. Nenametljiv, ali sugestivan, sjajne dikcije i dopadljiva izgleda, šteta što nije iskorišten i šire

MINUS

Odlična serija kao što je "Sinovi anarhije" nema sreće s terminom na javnoj televiziji: sinoć su je emitirali iza ponoći. I reprize sapunica imaju bolji tretman.

>> Kako se nonšalantni Igor Dragovan, 'prvi mačić SDP-­a', sam bacio u vodu

>> Čudo u Vukovaru: televizijske kamere svratile, a nije Dan sjećanja!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije