Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vremenska prognoza

Kakvo nas proljeće čeka?

Split,šetnja
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/3
23.02.2015.
u 19:22

Oborine će u ožujku uglavnom biti na razini višegodišnjih prosjeka, u gorskoj Hrvatskoj nešto ispod prosjeka, a samo na dubrovačkom području bit će natprosječno kišovito

Iako su američki meteorolozi najavili najkišovitije proljeće svih vremena, naši prognostičari ipak smiruju situaciju.

Meteorolozi portala vrijeme.net kažu kako će u ožujku oborine uglavnom biti na razini višegodišnjih prosjeka, u gorskoj Hrvatskoj nešto ispod prosjeka, a samo na dubrovačkom području bit će natprosječno kišovito.

Travanj će također biti još jedan vrlo prosječan mjesec po oborinama pa će u cijeloj Hrvatskoj oborine biti u okviru višegodišnjih prosjeka. Posljednji mjesec proljeća svibanj bit će prosječan i blago sušan, prije svega u Podravini, Gorskom kotaru i Lici te na Kvarneru.

Što se tiče temperatura, do kraja veljače očekuju nas temperature vrlo uobičajene za taj dio godine. U ožujku će temperature biti većinom prosječne, no ipak će dubrovačko područje te središnji dio Hrvatske uključujući Kvarner i Gorski kotar biti natprosječno topao pa će u tim predjelima mjesečna srednja temperatura biti povećana za stupanj do dva.

I travanj će biti sličan po temperaturi, središnji dijelovi Hrvatske prije svega bit će natprosječno topli, i opet za stupanj do dva.

Svibanj će pak biti natprosječno topao, osobito u Posavini i najsjevernijim kontinentalnim područjima gdje će srednja mjesečna temperatura biti dva do tri stupnja iznad klimatoloških prosjeka za ta područja.

>> Pogoršanje vremena: Hrvatsku 'kupa kiša', a u Gorskom kotaru moguć i snijeg

Komentara 2

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
20:07 23.02.2015.

A neki dan najave ko da če amargedon od kiša i poplava na proljeće ... ajde prognozeri promjenite struku odite u tete i stričeke u vrtiću il u sladoledare ... ma priključite se ISIL-u bit čete korisniji

Avatar Mihovil101
Mihovil101
23:55 23.02.2015.

Treba nam novi Nostradamus...nema nam druge !! :-((

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije