Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudar u zraku

Piloti srušenih MiG-ova čekaju istragu. U postrojbi su, ali ne lete

\'troselj\'
MORH
24.02.2011.
u 22:00

Nakon istražnog povjerenstva koje je ustanovilo da su se dva MiG-a srušila zbog sudara u zraku, MORH je osnovao i povjerenstvo koje treba ispitati eventualnu zapovjednu odgovornost.

Satnik Igor Trošelj i natporučnik Marijan Kudlika, piloti MiG-ova koji su se 23. rujna prošle godine srušili nedaleko od Plaškog, gdje je u polju od krhotina rakete teže ozlijeđena Marija Klipa, i dalje rade u postrojbi, no ne obavljaju nikakve letačke poslove.

Protiv njih je Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo istražni zahtjev sumnjičeći ih za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, za što je predviđena kazna od jedne do deset godina zatvora. Kako nam je odgovoreno u MORH-u, "djelatna vojna osoba udaljuje se iz službe kada je pokrenut istražni postupak i određen pritvor". Hoće li protiv pilota biti pokrenuta istraga odlučit će istražni sudac karlovačkog Županijskog suda Mladen Kosijer pošto ih u sljedećih nekoliko dana ispita.

Nakon istražnog povjerenstva koje je ustanovilo da su se dva MiG-a srušila zbog sudara u zraku, MORH je osnovao i povjerenstvo koje treba ispitati eventualnu zapovjednu odgovornost. Na čelu tog povjerenstva, koje proučava opsežno izvješće o uzrocima pada zrakoplova, kontraadmiral je Zdenko Simičić, zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH.

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar seneka
seneka
00:20 25.02.2011.

Pročitaj moj tekst još jednom,ali ovog puta skini hdz-ovske naočale pa češ možda razumjeti što je pisac htio da kaže,i onda se pokorno javi, a do tada budi kuš!

Avatar seneka
seneka
22:38 24.02.2011.

a sad nek lete na mom. a trebalo je i hrabrosti da se leti u tim šrotovima a i koji če nam qurac zrakoplovi kad smo u NATO-u a gdje su bili ti avioni kad nas ja JNA tukla? a pustite pilote i dajte im i kolajne jer treba imati muda da se leti u tim ljesovima

OB
-obrisani-
22:26 24.02.2011.

Nek plate stetu iz svog djepa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije