Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijetnja Daytonskom sporazumu

Novi glasnogovornik Ministarstva odgovorio hoće li se Hrvatska pridružiti američkim sankcijama Dodiku

dodik
Foto: Reuters/PIXSELL
18.01.2017.
u 15:11

Dodik je danas optužio američku veleposlanicu u BiH Maureen Cormack da je kriva što se našao na američkoj crnoj listi i kazao kako je uvjeren da će se to promijeniti čim Donald Trump useli u Bijelu kuću

Hrvatska će sama odlučiti hoće li se pridružiti američkim sankcijama predsjedniku Republike Srpske (RS) Miloradu Dodiku, kazao jeu Zagrebu novi glasnogovornik Ministarstva vanjskih i europskih poslova Tomislav Lendić.

Američka administracija nametnula je sankcije Miloradu Dodiku jer je procijenila da je on prijetnja Daytonskom sporazumu čije odredbe opetovano krši, objavilo je američko veleposlanstvo u Sarajevu u utorak.

To znači da će Dodiku biti blokirana svaka njegova imovina koja je u posjedu ili pod kontrolom osoba iz SAD-a ili se nalazi na američkom teritoriju. Američkim državljanima također su zabranjene sve transakcije koje uključuju Dodika. Sankcijama se mogu pridružiti i druge zemlje.

"Što se tiče RH, mi svoje odluke donosimo sukladno vlastitim procjenama pa tako i glede konkretne implementacije eventualnih sankcija za gospodina Dodika, polazeći naravno od temelja, a temelji su teritorijalni integritet i suverenitet BiH u kojoj će sva tri naroda biti konstitutivna i ravnopravna", rekao je glasnogovornik MVEP-a Tomislav Lendić.

Dodik je danas optužio američku veleposlanicu u BiH Maureen Cormack da je kriva što se našao na američkoj crnoj listi i kazao kako je uvjeren da će se to promijeniti čim Donald Trump useli u Bijelu kuću.

Komentara 16

Avatar bukovica.tg
bukovica.tg
15:59 18.01.2017.

tose mora odma uvesti ako pupovac dozvoli

DH
dalibor.hren
16:01 18.01.2017.

Glasnogovornoče, govori tiše! Što ako su Hrvati za sankcije? Treba li MVEP slušati narod ili narod mora slušati jednog, dva ili 22 ministra?

DD
DD
20:50 18.01.2017.

A morate stati u red i čekati upustvo iz EU pa ondase izjasniti 😂😂😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije