Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ideja stara 10 godina

Aerodrom Franje Tuđmana predlagao Juraj Njavro

Miroslav Tuđman
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
29.06.2015.
u 15:00

Ako premijer misli iskreno, onda će imati velikih problema u koaliciji. Konkretno s Vesnom Pusić, smatra Miroslav Tuđman

Dobro je ako je stvarno došlo do promjene kod premijera Zorana Milanovića i ako to nije tek predizborna smicalica, reakcija je sina prvog hrvatskog predsjednika i saborskog zastupnika HDZ-a Miroslava Tuđmana na najave iz Vlade prema kojima će nova zagrebačka zračna luka nositi ime predsjednika Franje Tuđmana, a što je jučer u Dnevniku Nove TV potvrdio ministar prometa, pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Ideja starija od 10 godina

– Treba naglasiti kako je inicijativa da se Zračna luka Zagreb imenuje po prvom predsjedniku RH stara više od deset godina. Pokojni doktor Juraj Njavro, kao predsjednik “Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990. – 1991.”, još je Račanovoj vladi službeno predložio takvo rješenje. To je ideja koja se godinama provlačila, ali nije bila prihvaćana, pogotovo od lijevih koalicija. Uostalom, prije nekoliko dana s takvom inicijativom je izišao i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić – naglasio je Miroslav Tuđman. Iako je još uvijek skeptičan oko toga hoće li SDP-ova vlada to doista i učiniti, napominje, ako nije riječ o Vladinim “probnim balonima”, da onda razloge inicijative da se zagrebački aerodrom nazove po Franji Tuđmanu treba tražiti i u Milanovićevoj želji da pokaže kako SDP nije anacionalna stranka.

– Ako Milanović misli iskreno, onda će imati velikih problema u svojoj koaliciji. Konkretno s predsjednicom HNS-a Vesnom Pusić koja još uvijek nije korigirala svoje stajalište da je Hrvatska bila agresor u Bosni i Hercegovini – kaže zastupnik HDZ-a. Milanović u posljednje vrijeme biranim riječima govori o predsjedniku Tuđmanu, no je li premijer pritom iskren?

Milanovićev novi PR mag

– Ne volim govoriti o osobnim stavovima drugih i pogađati njihova raspoloženja. Ali očigledan je Milanovićev pomak kao političara jer još prije godinu dana na pitanje Tito ili Tuđman, odgovarao je Tito. Sada se to mijenja. Prvi hrvatski predsjednik više se ne doživljava samo kao predsjednik HDZ-a nego kao predsjednik svih, kao i nasljeđe svih političkih stranaka u Hrvatskoj. Dogodila se velika promjena u ponašanju Zorana Milanovića koji je tri godine govorio da su on i njegovi “nebo”, a oporba “podzemlje”. Prestao je tako govoriti kad je došao njegov novi PR mag – zaključio je Miroslav Tuđman.

>> Hajdaš Dončić: Nova zračna luka zvat će se Franjo Tuđman, on je moj Zagorec!

Komentara 18

JE
Jelenko18
15:07 29.06.2015.

ma milanovic skuplja poene ... nije njemu do franje ni do aerodroma njemu je do glasova

77
777CRO
15:39 29.06.2015.

To SDP samo pokušava da vara one jadne Hrvate koji glasaju za njih to jest protiv svega hrvatskog...milovanovic jovanovic ostojic vasic duic pupovac ... Da podržavaju nešto hrvtsko ... Stvarno neko vjeruje u to !!!

KO
Komacero
20:49 29.06.2015.

Aredrom po prvom predsjedniku Hrvatske a trg po komunistickom zlocincu Titu.Koliliki primitivizam balkaska ogranicenost i sdp sprdacine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije