Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar potvrdio

Hajdaš Dončić: Nova zračna luka zvat će se Franjo Tuđman, on je moj Zagorec!

Siniša Hajdaš Dončić
Foto: Pixsell
1/2
28.06.2015.
u 20:11

Kazao je kako ta odluka nije donijeta niti uvjetovana političkim pritiskom HDZ-a

Ministar prometa, pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić za Dnevnik NOVE TV potvrdio ja kako će s novi terminal Zagrebačke zračne luke zvati po hrvatskom predsjedniku, dr. Franji Tuđmanu.

 - Da, zvat će se po prvom predsjedniku, to uopće nikad nije bilo niti upitno. Dakle, s koncesionarima, što dozvoljava i koncesijski ugovor, o tome razgovaramo posljednjih par mjeseci i u trenutku puštanja novog terminala, on će se zvati po imenu prvog hrvatskog predsjednika, dakle Franje Tuđmana. To apsolutno nije upitno, to nije vrijedno bilo kakve javne rasprave danas u Hrvatskoj, kazao je ministar.

Kazao je kako ta odluka nije donijeta niti uvjetovana političkim pritiskom HDZ-a.

 - Franjo Tuđman je hrvatski predsjednik, antifašist, partizan, on je moj Zagorec. Mi o tome, kažem, razgovaramo već nekoliko mjeseci, 3. srpnja je i Povjerenstvo za praćenje koncesije i davatelj koncesije, Vlada RH, ionako je planirala da novu zračnu luku, dakle ne staru zračnu luku, a to je na Božić 2016. godine i to je investicija od 220 milijuna eura, jednostavno imenuje imenom predsjednika. To je za nas normalno, pošto HDZ koji je vladao Hrvatskom mnogo, mnogo godina, nikad im to nije palo napamet pa im evo niti sad nije palo napamet. Eto bez političkog pritiska, zračna luka će se zvati Zračna luka Franjo Tuđman.

>> Nova zračna luka u Zagrebu mogla bi nositi ime Franje Tuđmana. Uskoro konačna odluka!

Komentara 266

DU
Deleted user
20:16 28.06.2015.

Sad se SDP gura u šu*ak biračima centra a izgubit će lijevu stranu.

DA
Djeca_Arbata
20:23 28.06.2015.

Znao sam da se u SDP-u nešto događa čim je Peđa Grbin počeo pjevati Čavoglave...

DA
Djeca_Arbata
20:22 28.06.2015.

Reci ti nama Hajdaš kako je onaj tvoj poslovni partner iz Rumunjske kome si htio prodati HŽ Cargo...da li je tip izašao iz zatvora?...usput, sva dokumentacija HŽ Carga je presnimljena i sada je tip na osnovu toga osnovao privatnu firmuu koja je konkurencija HŽ Cargu...to ti nama rastumači, a pusti zagorce na miru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije