Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spektakl za nepce

Festival okusa 2014 – Gurmanski događaj godine

dobra hrana
Foto: Thinkstock
1/2
01.09.2014.
u 19:23

Najveći kulinarsko-gurmanski događaj u regiji Alpe Adria spojit će kulinare, vinare na jednom mjestu te predstaviti gostima

Festival okusa, u organizaciji Restaurant Cluba, ove godine ponovno predstavlja najveće ljubitelje kulinarstva na području Slovenije, Hrvatske, pograničnih područja Italije i Austrije. Ove godine festival će se održati na Gospodarskom razstavišču u Ljubljani gdje će se istovremeno odvijati i Međunarodni sajam vina. Najveći kulinarsko-gurmanski događaj u regiji Alpe Adria spojit će kulinare, vinare na jednom mjestu te predstaviti gostima.

Festival okusa će se odvijati od 4. do 6. rujna u GR u Ljubljani uz bogat program, koji će uključiti vrsne gastronomske i vinske događaje, razna predavanja, kuharske predstave i natjecanja. Među gostima će se odviti natjecanje za Zlatnog ugostitelja 2014 te natjecanje u “Food Paringu” gdje će svoje kulinarske sposobnosti dokazati 16 poznatih osoba.

Na degustacijama predstavit će se i neki restorani koji su od organizatora dobili titulu WINNER 100 Alpe Adria. Kriteriji za odabir temelje se na prosječnim ocjenama priznatih domaćih i stranih vodiča  restorana kao što su Gault Millau, L'Espresso, Falstaff, Dobri restorani i mnogih drugih izvora, kao i novim trendovima, uz neke odabrane ugostitelje i odabire Organizacijskog odbora Festivala. Njima će se pridružiti i nekoliko drugih restorana i ugostiteljskih objekata, pogodnih za sve ukuse. Ako će vrijeme biti lijepo, dio festivala će se održati  na površinama na otvorenom.

Večeru će pripremati Igor Jagodić iz restorana Strelec, sudjelovat će glavni chef restorana La Taverna, koji se diči Michelin zvjezdicom, Al Bagatto iz Udina kao i gost iznenađenja iz Hrvatske.

Posjetitelji ove godine mogu birati između tri različite ulaznice. Standardna ulaznica (€ 6) dopušta ulaz na Festival okusa i Međunarodni sajam vina, premium ulaznica (20 eura), koja uz to pruža i mogućnost neograničene degustacije hrane i degustacije vina i drugih posebnih pogodnosti. Za poslovne partnere i tvrtke nudi se vrhunska poslovna ulaznica (90 eura), koja uključuje i pozivnicu za dvije osobe na gala večeru koja uključuje 5 sljedova.

Festival okusa 2014 organizira Restaurant Club, mreža restorana s više od 250 povezanih ugostitelja u regiji Alpe Adria. Članovi kluba u vrijeme posjedovanja zlatne članske iskaznice mogu uživati u gurmanskim trenucima uz popust do 25% na hranu i piće te imaju popuste i pogodnosti kod rezervacije sobe i druge usluge.

Restaurant Club član možete postati tako da se registrirate kao korisnik na službenim internetskim stranicama kluba, nazovete na broj 098 193 3938 ili pošaljete e-mail na pomoc@restaurantclub.hr.

>>Prvi Festival okusa stiže i u zagrebačke restorane

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije