Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahtjev za olakšice dostaviti vrtiću do 6. veljače

Cijene vrtića iste – za puni boravak od 600 do 150 kuna

Vrtić
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
21.01.2015.
u 08:45

Roditelji trebaju dostaviti i prihode članova kućanstva, dokaze o iznosima kredita kao i dokaz o prebivalištu

Roditelji čija djeca pohađaju dječje vrtiće na području grada moraju do petka 6. veljače u vrtiće dostaviti zahtjev za ostvarivanje prava na olakšicu kako bi se utvrdio iznos koji plaćaju za boravak djece u vrtiću.

Uz spomenutu dokumentaciju roditelji trebaju dostaviti i prihode članova kućanstva, dokaze o iznosima kredita te dokaz o prebivalištu.

Cijene boravka djece u vrtićima ostaju jednake kao i prošle godine – 600 kuna plaćat će oni čiji je mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva od 4501 kunu, dok će najmanji iznos od 150 kuna za desetosatni boravak plaćati roditelji čiji mjesečni prihod po članu kućanstva iznosi do 2500 kuna. 

Komentara 1

DI
dimnajac
10:50 22.01.2015.

Ovo s prihodima kućanstva je bullshit, dok se god 'prihodima' bude smatrala samo plaća. Npr. ako sam vlasnik obrta ili tvrtke, prijavim se na 'minimalac', ostatak novca koliko mi treba izvlačim iz obrta/tvrtke, imam dobar stan, skupi auto, a na 'papiru' crkveni miš. I onda mi još porezni obveznici Grada Zagreba subvencioniraju dijete u vrtiću. Cenzus bi trebao biti imovinski, a ne prihodovni (odnosno 'plaćni', jer nitko također ne pita koliki su mi prihodi od kamata, najma, dividendi i sl).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije