Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugostitelji

Veljko Ostojić: Snažnije ćemo raditi na suzbijanju sive ekonomije

veljko ostojić (1)
Petar Glebov/Pixsell
19.11.2012.
u 13:25

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić predstavio je mjere aktivne politike zapošljavanja do ulaska Hrvatske u EU

U Termama Tuhelj u Tuheljskim Toplicama danas je započeo 25. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske koji je okupio oko petstotinjak sudionika iz cijele Hrvatske.

Ministar turizma Veljko Ostojić čestitao je turističkim djelatnicima na dosad najboljoj turističkoj sezoni te predstavio mjere koje bi trebale doprinijeti njegovoj daljoj konkurentnosti. Prije svega to je smanjenje PDV-a od 1. siječnja iduće godine sa 25 na 10 posto za sve ugostiteljske usluge, izuzevši prodaju žestokih alkoholnih pića.

– Iz primjera nekih europskih zemalja koje su uvele diferenciranu poreznu stopu, vidljivo je da će turizam zbog spuštanja cijena biti još konkurentniji te da će doprinijeti znatno većim investicijama i ulaganjima. Ove godine preko HBOR-a realizirano je 84 posto više kredita nego lani, a tijekom iduće godine očekujemo da će se u hrvatski turizam uložiti između 2,5 i 3 milijarde kuna – rekao je ministar Ostojić koji se osvrnuo i na problem sive ekonomije i nelojalne konkurencije dodajući da će se još više poraditi na njezinom suzbijanju.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić predstavio je mjere aktivne politike zapošljavanja do ulaska Hrvatske u EU. To se ponajprije odnosi na samozapošljavanja preko Zavoda za zapošljavanje, potpore za otvaranje novih radnih mjesta te na novi zakon o privremenom i povremenom zapošljavanju. Zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros rekao je da je u obrtništvu zaposleno više od 200 tisuća ljudi, što je 12,5 posto ukupne radne snage u Hrvatskoj, te da su ovakvi kongresi odlična mjesta za razmjenu iskustava.

Zaključci s kongresa bit će prezentirani sutra, nakon čega će se predstaviti i brojni zagorski ugostitelji i vinari.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije