Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brodogradilište

Uranija: Bitka za Nautu Lamjanu tek počinje

Vedran Uranija
Foto: Filip Brala/PIXSELL
11.06.2015.
u 11:49

Sindikalist sindikata metalaca Mario Košta jedini nije prodao svoja potraživanja

Bitka za Nautu Lamjanu, ugljansko brodogradilište, tek počinje. Najavio je to na konferenciji za novinare pravni zastupnik SSSH.

- Nedavno su bivši vlasnici tvrtke preko svojih satelita otkupili potraživanja radnika. Ne znamo da li su radnici bili izmanipulirani ili u strahu, ali sada je bivšim vlasnicima prvi plan ispunjen, a to je da se očisti od radnika - rekao je Vedran Uranija i nastavio:

- Mi tražimo od DORH-a da se zaustave sve pravne radnje i stečajni plan do rješavanja kaznenih postupaka zbog prijava koje smo podnijeli i do i donošenja odluke Trgovačkog suda o hipoteci nad Nautom Lamjanom. Novi plan je da koncesiju dobiju isti oni koji su uništili tvrtku i koji su preko satelita otkupili potraživanja. Tu je u pitanju zaštita interesa RH i ne smije se dozvoliti legalizacija bezakonja - rekao je Vedran Uranija.

Sindikalist sindikata metalaca Mario Košta jedini nije prodao svoja potraživanja. Tvrdi da se oko Naute Lamjane motaju opasni dečki i kontroverzni zadarski poduzetnici i da je postala primamljiva i zbog posla remonta naftnih platformi u slučaju eksploatacije nafte iz Jadrana.

- Stečajni upravitelj Alein Khan donio je janjetinu za proslavu zbog toga što navodno sada tvrtka dobro posluje. Jedan od radnika koji nije htio jesti janjetinu sada je dobio otkaz pod obrazloženjem da je lažac, a to je moguće jer se ugovori potpisuju samo mjesec za mjesec. To govori kako prolaze oni koji imaju kičmu, a prava je istina da su sada plaće umjesto nekadašnjih 5000 kuna oko 3000 kuna i da se stečajni postupak provodi nezakonito. O stečajnom planu ni sud ne bi trebao ni odlučivati do pravomoćnosti odluke o potraživanjima vjerovnika jer bi omjer vlasnika na skupštini mogao biti i drugačiji - rekao je Mario Košta koji je tražio i izuzeće stečajne sutkinje.

>> Ujedinjeni zadarski radnici prosvjedovali zbog neučinkovitosti državnih institucija

>> Nauta Lamjana dobila posao rezanja starih ribarskih brodova

Komentara 1

OB
ObrenM
14:16 11.06.2015.

Alein Khan?Dali u najzaostalijim drzavama svijeta postoji primjer kao Hrvatska.U vladi ima 60-70% nacionalnih manjina.A odakle je ovaj Khan podobni rusitelj hrvatskog dobra?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije