Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Uskoro novo izdanje konferencije Dan otvorenih integracija

Dan otvorenih integracija
Foto: PR
1/3
PR
Autor
PR članak
12.03.2018.
u 10:46

Pridružite nam se na 13. izdanju konferencije Dan otvorenih integracija, sudjelujte u predavanjima i radionicama koje će vas i vaše poslovanje uvesti u digitalno doba.

Rezervirajte 22. ožujka i pridružite nam se na novom izdanju poslovno-tehnološke konferencije KING ICT-a Dan otvorenih integracija koja će se održati u Zagrebu s početkom u 9:30.

Dan otvorenih integracija trinaestu godinu za redom okuplja gospodarstvenike, znanstvenike i stručnu javnost, promiče ideje i otvara ključne teme za hrvatsko društvo i gospodarstvo. Ove godine razgovaramo o idejama koje grade uspješno digitalno društvo. Međutim, koji konkretni potezi vode prema tom cilju?

Strategija Jedinstvenog digitalnog tržišta Europske komisije predlaže ukidanje regulatornih prepreka i prelazak s nacionalnih digitalnih tržišta na jedno i jedinstveno tržište. Koliko su internet i digitalne tehnologije uistinu promijenile europsko gospodarstvo i društvo? Gdje je u cijeloj priči Hrvatska i kaskamo li za drugima?

Odgovore donosi predstavnica DG Connecta Europske komisije Irina Orssich dok potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) zadužen za industriju, IT, energetiku i zaštitu okoliša, Tomislav Radoš otkriva rezultate velikog istraživanja o stupnju digitalizacije hrvatskih kompanija.

A kako digitalna transformacija izgleda u stvarnom životu pojedinih, značajnih hrvatskih industrija? O tome će, uz okrugli stol pod moderatorskom palicom urednika Lidera Miodraga Šajatovića, razgovarati predsjednik Uprave Croatia Osiguranja Damir Vanđelić, član Uprave Privredne banke Zagreb Draženko Kopljar, profesor Fakulteta strojarstva i brodogradnje Nedeljko Štefanić te Andrej Šimatić, partner u Horwath HTL Croatia.

Koncept digitalne zrelosti škola sve više dobiva na značaju u modernom obrazovnom sustavu. U digitalno zrelim školama tehnologija je utkana u rad škole, a tome je dosad najviše pridonio projekt e-Škole, proglašen jednim od najboljih edukacijskih projekata u svijetu. U kojoj smo fazi i što nam budućnost donosi, otkriva Andrijana Prskalo Maček, zamjenica ravnatelja CARNeta i voditeljica projekta e-Škole.

Svedemo li sve pod zajednički nazivnik, dolazimo do zaključka da je osnovni pokretač svakog pojedinca, zajednice i društva – ideja. Brojni projekti uspješno su realizirani zahvaljujući ideji, snazi volje i želji za ostvarenjem, a to upravo Davor Rostuhar najbolje dokazuje. Autor 6 putopisnih knjiga i fotografskog projekta 'National Geographic – Hrvatska iz zraka', ekskluzivno će ispričati detalje o svom posljednjem pothvatu - ekspediciji na Južni pol koja je trajala 47 dana, tijekom kojih je prešao 1163 km sam, bez dostave hrane, vukući svu opremu u saonicama teškim 135 kg.

Uz izvrsna predavanja, posjetitelji će imati priliku upoznati 20 inovativnih rješenja u Demo sobi i sudjelovati u nekoj od 8 tehnoloških radionica naših partnera, koje će ih pripremiti na izazove digitalnog doba. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, prijaviti se možete putem službene web stranice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?